search
Sök
menu
Meny

Nu blir det lättare att vara ung i Jkpg

logga ung jkpg

Kommunens app för ungdomar i Jönköping - Ung JKPG - har funnits i drygt ett år. Den 28 maj nylanseras den med nya smarta funktioner och ett ännu bredare innehåll.

‑ Vi vill att den som är ung ska kunna gå in i appen och hitta precis vad hen söker, oavsett om det är en aktivitet till helgen, en möjlighet att söka feriepraktik, numret till ungdomsmottagningen eller information om hur man får hjälp att arrangera sin egen festival, säger Karin Sandström, verksamhetssamordnare på Ung Fritid och projektledare för appen ”Ung JKPG”.

Event, nyheter, tips och frågor

I appen finns till exempel event – som kan innehålla allt från information om en pizzakväll på en fritidsgård till en filmvisning på Stadsbiblioteket till större arrangemang, som Jönköpings filmfestival. Där finns nyheter – som kan vara nya öppettider på en fritidsgård, tips till den som söker sommarjobb, eller boktips inför en helg i soffan. Nu kommer också en funktion som heter ”påverkan” – en möjlighet för unga att enkelt komma i kontakt med kommunen för att ställa frågor eller tipsa om hur man skulle vilja förändra sitt Jönköping.

‑ Det kan vara stort eller smått, säger Karin Sandström. Kommunens barnstrateg, Jaqueline Nilsén, kommer att arbeta mycket med den funktionen, ta emot frågor och idéer och själv ställa frågor till ungdomar.

Tävling om bästa aktiviteterna

Alla kommunens gratis sommarlovsaktiviteter för ungdomar finns att hitta i appen, och där finns också en tävling – de som kommer med de bästa förslagen på bra aktiviteter som kommunen skulle kunna arrangera för ungdomar i Jönköping kan vinna fri entré till kommunens bad under hela sommaren och en bra bok att läsa på poolkanten.

Ung JKPG finns att ladda ner från App Store och Google Play och kostar ingenting.

Publicerad: 2018-05-28 16.20