search
Sök
menu
Meny

Nya basketställen för spel och lek

Sex pojkar spelar basket på en basketplan

I vår kommun kan du spela basket på många olika ställen, och på många olika sätt. Här delar vi med oss av några tips på nya platser där du kan lira och kasta boll när du vill.

Summer reach 2020
Under sommaren har Wetterbygden Basketball erbjudit basketträffar runtom i kommunen. Denna vecka är den sista för sommaren, men du hinner fortfarande prova på att spela basket med både nya och erfarna basketspelare och tränare.

Schema för Summer reach 2020länk till annan webbplats

Streetbasketplan, Huskvarna
I Huskvarna har vi ordnat en sprillans ny streetplan där du kan spela eller bara hänga. Planen ligger vid Huskvarna Sporthall och har en läktare precis intill.

Basketplan, Vätterstranden
En gammal plan med nytt utseende. Basketplanen på Vätterstranden fick i våras ett lyft när Victor Egerbo, en lokal konstnär, målade rosor på planen. Precis bredvid planen finns också en volleybollplan, lekpark, och stranden förstås.

Lizard park, Södra Munksjön
På Lizard park finns utrymme att göra alla möjliga sportaktiviteter. Och nu har vi satt upp en basketkorg vid vår stora spelyta. Men är du mer sugen på att spela innebandy, skejta eller cykla i spår kan du förstås göra det istället.


Vill du hitta på något mer att göra ute i sommar? Kika på vår sida om friluftslivet i Jönköping för att hitta nya platser för sport och aktiviteter utomhus.

Friluftsliv och motion

Publicerad: 2020-07-29 14.18