Pusskuren – en hjärtligt grön överraskning i Juneporten

etikett

Första pub.datum:

sdf

Gör ett stopp mitt i rusningstrafiken och vardagstressen och ge någon du tycker om lite extra närhet och kärlek. Upptäck kommunens gröna överraskning: pusskuren.

I en orolig omvärld behöver vi emellanåt pausa och sprida lite kärlek, värme och glädje. Det är grundtanken med den gröna överraskning som alla hjärtans dag till ära har poppat upp i Juneporten i centrala Jönköping.

– Gröna överraskningar är en del av stadsmiljöprogrammet. Det är olika installationer som dyker upp några gånger på året på olika platser i vår stadsmiljö. Det är ett sätt att sprida glädje och att lyfta fram olika platser som de flesta oftast bara passerar förbi, berättar Ulrika Ebelin som är stadsutvecklare på Stadsbyggnadskontoret och Anna-Sara Reinisch, landskapsarkitekt på Tekniska kontoret.

Pusskuren kommer att vara inramad av blomsterarrangemang och bjuda in till såväl pussar som fotografering för sociala medier. Ett grönt stopp i vardagen helt enkelt. Eller med andra ord: en pusshållplats där kärleken kan blomma ut.

Pusskuren installerades i Juneporten inför Alla hjärtans dag den 14 februari och står kvar några dagar under den kommande veckan.

Vad är en grön överraskning?

"Gröna överraskningar" är ett sätt att lyfta fram ytor och platser i kommunen som kanske inte används så mycket eller som många inte tänker på. En tillfällig installation i stadsmiljön som sprider lite extra glädje.

Pusskuren installerades i Juneporten inför Alla hjärtans dag den 14 februari. Via länken hittar du några fler överraskande exempel.

Tillfälliga omvandlingar i stadsmiljön

Relaterade artiklar