search
Sök
menu
Meny

Sommarjobb – ett steg i karriären

Kille som står med armarna i kors framför illustrerad bakgrund. 

Vi på Jönköpings kommun söker nu dig som vill vara med och skapa en bra sommar tillsammans med oss. Vi erbjuder sommarjobb och feriepraktik för olika åldrar och inom flera olika verksamhetsområden. Ta chansen och sök – du kan vara vår nästa medarbetare!

Nu söker vi personer som vill jobba med oss i sommar. Vi har jobb inom hela 350 olika yrken som t.ex. kockar, fysioterapeuter, socionomer, administratörer och vårdpersonal. Kanske står du just nu utan jobb? Eller så har du ett men funderar på att byta karriär, då kan sommarjobbet vara ingången till ditt framtid jobb.

– Vi är en stabil och trygg arbetsgivare som tänker långsiktigt. Vi vill ligga i framkant och lutar oss mot forskning och utbildning. Förutom sommarjobb och feriepraktik för gymnasieungdomar erbjuder vi även andra attraktiva semestervikariat som kräver erfarenhet och utbildning. Kanske är det där sommarjobbet vägen in till en fortsatt karriär hos oss, säger Marita Swartz, HR-chef på Jönköpings kommun.

Totalt erbjuder vi över 2000 olika semestervikariat, med möjlighet till fortsatt arbete inom flera olika yrken. Oavsett så ger sommarjobbet dig erfarenhet.

Feriepraktik och sommarjobb för gymnasieungdomar

Vi erbjuder både sommarjobb för ungdomar som går sista året på gymnasiet eller som slutade förra året, men också feriepraktik för de som går i årskurs 1 och 2 på gymnasiet. Dessa jobb ger ungdomar en möjlighet att få erfarenhet av arbetslivet.

Cirka hälften av alla praktikplatser finns inom kommunen. Det kan röra sig om platser inom barnomsorgen, äldreomsorgen, fastighetsskötsel, kulturaktiviteter eller arbete på fritidsgård. Även föreningslivet står för en stor del av alla feriepraktikplatser.

– Feriepraktiken kan vara språngbrädan in på arbetsmarknaden och är ofta den första kontakten med arbetslivet. Som feriepraktikant ska du inte ersätta ordinarie arbetskraft eller sommarvikarier utan syftet är att komma ut i arbetslivet och få erfarenhet. Efter feriepraktiken kan du få ett intyg att starta ditt cv med, säger Cristoffer Lundmark, chef enheten för unga – arbetsmarknadsavdelningen.

Under 2020 fick närmare 950 ungdomar sommarjobb eller feriepraktik hos oss!

Sommarjobb

Publicerad: