search
Sök
menu
Meny

Stadsbibliotekets vårprogram är här!

I vår möter du Fatemeh Khavari, Maciej Zaremba, Pija Lindenbaum och den nyanlända krokodilen Hugo bland många andra spännande gäster på stadsbiblioteket i Jönköping. Vårens program är fullt av rafflande möten, fängslande filmer, engagerande teaterföreställningar och allmänt skönt häng.

– Vi gillar live-samtalet på stadsbiblioteket! Det är fantastiskt att få sjunka ner i en biofåtölj i Fokus och lyssna på ett initierat scensamtal mellan två personer. I vår har vi lyckats få hit Kristoffer Leandoer, Fatemeh Khavari och Maciej Zaremba för att nämna några starka namn. Vi kallar serien Möt, säger Rebecca Lidén, som är programansvarig på stadsbiblioteket.

Rebecca vill också slå ett slag för SmåLit - Smålands litteraturfestival, som turnerar runt i fyra städer och den 9 februari är i Jönköping.

– Det är den största satsningen i vår. En dag man inte vill missa. Då är det ett festivalmyller med författarscener, bokmässa, debatter och workshops.

Spännande nytt!

En nyhet i vårens program är On a Sunday som är en pysselverkstad och livespelning för dig som är 13-25 år.

– På söndagar är man lite seg och vill bara göra något mysigt. Vad är då mysigare än att sitta och pyssla samtidigt som man lyssnar på soft livemusik? Kom som du är, lite söndagstrött eller pigg och var med hela tiden eller bara en stund. Du måste inte pyssla, utan kan komma bara för musiken och snacksen, säger Maria Friedner som är verksamhetsutvecklare för ungdomar på stadsbiblioteket och en av initiativtagarna till söndagshänget On a Sunday.

För skolbarn och mindre barn

För lovlediga skolbarn erbjuds en rad aktiviteter på sportlovet och påsklovet. Den 15 februari spelas t.ex. sportlovsteatern Hugo. Elak, blodtörstig och jättefarlig? som handlar om den nyanlända krokodilen Hugo. För de riktigt små barnen finns Småfolkets söndag och barnteaterveckan som i år bjuder på Klösiga katters klubb den 1 mars.

Samarbeten

Konstklubben och Filmklubben samarbetar i vår och bjuder på after work med konstfilm. Missa inte konstfilmerna Koyaanisqatsi (13 mars) och Mur-mummel (8 maj) som inleds med mingel och introduktion.

Stadsbiblioteket samarbetar med många olika föreningar och intressegrupper för att skapa ett så varierande och brett utbud av program som möjligt.

– Stadsbiblioteket har så oerhört mycket att erbjuda och vi vill att fler upptäcker vårt fina bibliotek. Därför arbetar vi aktivt för att hitta nya samarbetspartners som kan hjälpa oss att nå nya målgrupper. Det syns i vårens program, säger Frida Christofferson, enhetschef på stadsbiblioteket.

Programhäfte för hela våren finns att hämta på stadsbiblioteket eller att ladda ner som pdf nedan.

Fatemeh Khavari

Publicerad: 2019-01-29 10.19