Stor satsning på barn och elevers språkutveckling

etikett

Publicerad:

Jönköpings kommun vill ge alla barn och elever lika möjligheter att utveckla sitt språk och uttrycka sig i tal och skrift. Just nu pågår en stor satsning på språkutveckling inom kommunens förskolor och skolor. En del av satsningen är en film som ger inspiration och sprider kunskap om hur du som vuxen kan påverka ditt barns fortsatta lärande.

Lärare i kommunens förskolor och skolor arbetar dagligen språkutvecklande för att ge alla barn och elever goda förutsättningar för fortsatt lärande. Med start under höstterminen 2023 kommer detta arbete att synas och ta plats under möten med vårdnadshavare och i kommunens digitala kanaler, i form av en nyproducerad kortfilm. Syftet med filmen är bland annat att väcka tankar, samtal och inspiration till metoder för barn och elevers språkutveckling bland anställda i Jönköpings kommuns förskolor och skolor samt vårdnadshavare.

- Språket är nyckeln till att lyckas i skolan och att kunna delta i vårt demokratiska samhälle. Vi vill nå ut till alla som på olika sätt bidrar till våra barn och elevers språkutveckling, säger Charlotte Olsson, utbildningschef för grunskolan i Jönköpings kommun.

sdf

Arbetar du i förskolan eller grundskolan?

Som medarbetare i förskolan och grundskolan kan du hitta mer information om språkutveckling på hemsidan Pedagog Jönköping. Där går det även att ta del av stödmaterial till filmen.

Pedagog Jönköping, språkutveckling Länk till annan webbplats.

Nyfiken på att arbeta i Jönköpings kommun?

Läs gärna mer om vilka jobb som just nu är lediga i Jönköpings kommun, och inom Utbildningsförvaltningen.

Lediga jobb, Jönköpings kommun