search
Sök
menu
Meny
Bild från workshop inför konstprojektet Kepsen

Tyck till om offentligt konstprojekt

Den 12 juni öppnar en utställning om konstprojektet och dansplatsen Kepsen på Råslätt. I samband med vernissagen bjuder kommunen in till medborgardialog och konstsamtal med konst- design och arkitektgruppen MYCKET.

Kepsen är ett offentligt konstverk skapat av konst- design och arkitektgruppen MYCKET, som en del av regeringssatsningen Konst händer. Som ska bli verklighet i form av en uteplats under tak, dit Jönköpingsborna kan komma för att uppleva rörelse, dans, musik, ljus och somriga grillkvällar vid långbord.

Utställningen visar processen med att skapa platsen och konstsamtalet, som arrangeras av Konstklubben, kommer att ha fokus på användare och värdskap.
­-Det blir ett samtal som är angeläget för alla som vill ha chansen att påverka Kepsen och prata vidare om hur det hela ska utvecklas, men även för de som bara är nyfikna på ett riktigt spännande konstprojekt, säger Filip Zezovski Lind, konstintendent på Jönköpings kommun.

Om Konst händer

Konst händer har som syfte att sammanföra aktörer från civilsamhället och offentliga verksamheter. Just Kepsen är ett samarbete mellan Jönköpings kommun, Vätterhem, Mix Dancers Academy och konst- design- och arkitektgruppen MYCKET.

Om MYCKET

Konst-, design och arkitekturgruppen MYCKET skapades 2012 av formgivarna, arkitekterna och konstnärerna Mariana Alves Silva, Dr. Katarina Bonnevier och Thérèse Kristiansson. De har utvecklat en konstnärlig forskningspraktik utifrån olika intersektionella perspektiv.

Välkommen på vernissage och konstsamtal:
12 juni kl 17.30 (uställningen pågår t om den 28 augusti).
Plats: Stadsbiblioteket i Jönköping
Kontaktperson: Filip Zezovski Lind, konstintendent
036-10 66 95, filip.zezovski-lind@jonkoping.se

Publicerad: 2019-06-03 12.04