Vad gömmer sig i lådan?

etikett

16.41

Två personer står framför en 5x5 meter låda i trä.

Emma Medvegy och Lisa Lindblad.

Jönköpings kommun har i två års tid arbetat med projektet gröna överraskningar. Syftet är att lyfta underutnyttjade ytor och att arbeta med tillfälliga installationer i vår fina stad med inriktning på gröna miljöer.

Vårens gröna överraskning är placerad vid Skeppsbron utmed hälsostigen förbi Jordbruksverket. Lisa Lindblad och Emma Medvegy, landskapsarkitekter på tekniska kontoret har tillsammans med Camilla Lagerstedt och Tor Olsson arbetat med vårens gröna överraskning.

En stor "kikhålslåda

– Vårens gröna överraskning är en stor ”kikhålslåda” som är 5x5 meter. 3 av sidorna är helt täta och på den fjärde sidan kommer det att finnas titthål i olika höjder, där man alltså kan kika in i lådan, säger Lisa.

Längtan efter våren

Vi kan inte avslöja vad man ser säger Lisa med en lurig blick och fortsätter:

– Överraskningen ska skapa längtan och vara en påminnelse om att våren är på gång

– Ja precis, det har varit en lång vinter och nu äntligen är våren på gång. Har man längtat efter våren, vill se något spännande, intressant och få inspiration ska man definitivt komma och kika, berättar Emma.

Hur länge kommer man kunna se den gröna överraskningen?

– Den gröna överraskningen kommer att stå här från 24 mars och ca. 1-2 veckor framåt. Så det gäller att ta chansen innan den försvinner, fortsätter Emma.

Vad har varit roligast i arbetet?

– Själva idén tycker vi är rolig och det blir en happening. Tanken med den gröna överraskningen är att få mer stadsliv och ett positivt grönt inslag i vardagen som alla mår bra av, avslutar Lisa och Emma

Kartbild över vart den vårens gröna överraskning är.

Den blå markeringen i kartbild visar vart den gröna överraskningen ligger, klicka för större.

Två personer står bredvid en trälåda som är 5x5 meter.

Relaterade artiklar