Verksamheterna i kvarteret
Ödlans lokaler – det händer nu

etikett

Första pub.datum:

sdf

Vi går mot sista sommaren med populära kvarteret Ödlan, där det på innergården både odlas vindruvor och goda relationer.

Att ha verksamhet i fastigheter i ett omvandlingsområde ger stora möjligheter men också vissa utmaningar. Det finns ett tydligt slut. I kvarteret Ödlans lokaler har kommunen tillsammans med Södra Munksjön Utvecklings AB provat och lärt sig mycket om vad som kan förväntas av en ny plats i kommunen.

Den 31 maj flyttar kultur- och fritidsförvaltningen ut ur kvarteret Ödlans lokaler. Fram till sista maj har civilsamhället chansen att fylla lokalerna med aktiviteter. Fram till nu har olika aktörer nyttjat kvarteret Ödlans lokaler för att arrangera allt från salsadans, vernissage och sommaronsdagar med Mario Kart turnering till fladdermusutställning och friluftsforum. Tillsammans med SMUAB tittar kommunen nu på var och hur det kan skapas möjlighet för liknande verksamhet. I detta nu går de tillsammans igenom vilka möjligheter som finns inom bland annat omvandlingsområdet Södra Munksjön. Parallellt letar kultur- och fritidsförvaltningen lokaler till kulturföreningar att hyra till rimligt pris – utifrån lokalutredningarna som nyligen är genomförda.

– Vi behöver mötesplatser och vi behöver det i omvandlingsområden som Skeppsbron. Detta för att skapa liv, rörelse och en nyfikenhet samtidigt som en ny stadsdel växer fram. Ödlan har varit en succé och det ska fortsätta men på annan plats, vi tittar bland annat på platsen där sortergården låg tidigare, säger Mona Forsberg, kommunalråd (s), Jönköpings kommun.

Fritidsbanken har haft delar av sin verksamhet i Ödlans lokaler och kommer nu att enbart utgå från butiken på Öxnehaga ett tag framöver. Skolorna kan höra av sig för beställningar. Även Fritidsbanken är i behov av större lokaler för sin verksamhet och har inlett dialog för ytterligare kvadratmeter.

Kvarteret Ödlans webbplats Länk till annan webbplats.

Relaterade artiklar