search
Sök
menu
Meny

"Vi deltar i Pride för att manifestera alla människors lika värde"

Människor som står på en trappa, skrattar och viftar med Pride-färgade flaggor.

Årets Prideparad ersätts av ett digitalt tåg som du kan följa var du än befinner dig. ”Jönköpings kommun deltar för att manifestera alla människors lika värde och rätten att älska vem du vill”, säger stadsdirektör Johan Fritz.

Idag inleds Jönköpings Pridevecka som det mesta annat just nu blir annorlunda – men minst lika regnbågsfärgat. Förutom att ”gå” i det digitala tåget står kommunen värdar för ett antal olika aktiviteter under veckan. Bland annat blir det utställning av utvalda bilder från senaste årens Normstorm-projekt på Kulturhuset, kärleksvecka på kvarteret Ödlan och drop in-vigsel på Rosenlunds herrgård.

Mer än bara Prideveckan

Men det är förstås inte bara under den kommande veckan som vi har fokus på HBTQ- och jämställdhetsfrågor, vi jobbar hela tiden med projekt i syfte att skapa en mer inkluderande, öppen, trygg och kreativ kommun för alla. Exempelvis har all personal på stadsbiblioteket och Roselundsbadet gått RFSL:s grundutbildning i HBTQ under våren (och tanken är att alla som jobbar med barn och ungdomar ska gå den inom en snar framtid). Och inom utbildningsförvaltningen har man tagit fram ett nytt övningsmaterial för pedagoger att använda inom personalgrupper och i undervisningen.

Happy Pride Jönköping!

Prideveckan invigs den 8 augusti kl 17 med invigning på Spira och välkomsttal av kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson. Hela programmet för Jönköping Pride hittar du på Qom ut webb – där kommer du även kunna följa den digitala paraden på lördag den 22 augusti klockan 15.00. 

Läs mer om hur vi jobbar med HBTQ utifrån vision 2030.

Se hela programmet på Qom ut:s webbplats.länk till annan webbplats

I videospelaren ovan kan du se en kort video där Johan Fritz förklarar varför Jönköpings kommun deltar i årets Prideparad.

Publicerad: 2020-08-17 14.17