search
Sök
menu
Meny

Vi satsar extra på ditt sommarlov

Skrattande flicka

Grillchill, novelltävling, sommarbokrelease, fotbollsskola, mobil fritidsgård, sommardanskurs, slöjdutmaning… listan över sommarlovsaktiviteter i Jönköpings kommun är lång. I år kommer även extra fokus att läggas på prioriterade områden tack vare statligt Delmosstöd.

Jönköpings kommun har samordnat sommarlovet med föreningar och organisationer och skapat förutsättningar för många olika aktiviteter.
­- Föreningarna är oerhört viktiga för oss som komplement till vårt eget bud av aktiviteter, de står för ett annat utbud och andra möjligheter. Och i sommar är det viktigare än någonsin att vi kan erbjuda våra barn och unga aktiviteter på många platser. Både våra egna medarbetare och föreningslivet satsar stort för att skapa ett ovanligt bra lov i en ovanlig tid, säger Mazar Alijevski Förvaltningsdirektör på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Sommmarkraft och sommarsläp

Förutom ökat engagemang ger statligt stöd i form av Delmos-bidrag möjligheten att satsa extra på några av kommunens prioriterade område: på Råslätt, Österängen, Öxnehaga och Huskvarna söder. Dessutom ser Vätterhem (ett av Jönköpings kommuns bolag med många bostäder i de prioriterade områdena) till att bidra till sommarlovet med träffpunkterna ”Sommarkraft” där de bland annat tipsar om saker att göra på sommarlovet. Viktigt är också att det finns aktiviteter runtom i hela kommunen.
– För andra året i rad kör ett gäng fritidsledare runt med Sommarsläpet. Det är en släpkärra fylld med prylar för somriga aktiviteter som stannar till på olika platser och bjuder in till gratis lovhäng. Det blir som en rullande pop-up-fritidsgård, säger Andreas Törnkvist avdelningschef på Ung Fritid, Kultur- och fritidsförvaltningen.

Massor av aktiviteter väntar

På sommarlovsprogrammet finns allt från utomhusaktiviteter som musik- och grillkvällar på kommunens fritidsgårdar och möjligheter att prova på olika sporter till aktiviteter som passar bättre regniga dagar, som novelltävling och sommarbokläsning (läs fem böcker och få en i present). Tillsammans med sommaröppna bibliotek och fritidsgårdar.

Alla aktiviteter presenteras på vår vår sommarlovsida som uppdateras kontinuerligt utifrån nya rekommendationer och riktlinjer kopplade till rådande pandemi:

Sommarlovsaktiviteter i vår kommun

Publicerad: 2020-06-17 13.57