search
Sök
menu
Meny
Sök

Xflow vinnare av tillgänglighets- och bemötandepriset 2021

Kvinna och man som håller i prischeck och diplom.

Elin Lundberg och Erik Torhall på Xflow tog emot tillgänglighets- och bemötandepriset 2021.

Sedan 2017 delar Jönköpings kommun ut ett tillgänglighets- och bemötandepris. 2021 går priset till Xflow - en träningsanläggning med bland annat parkour, trampoliner, hinderbana och styrketräningsredskap.

Motivering:

För att ha skapat en verksamhet med en tanke om att alla ska kunna uppleva rörelseglädje utifrån sina egna förutsättningar. Vinnaren har på ett föredömligt sätt arbetat med inkludering av barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i sin verksamhet.

På sin hemsida skriver Xflow att på xFlow kan barn, ungdomar och vuxna mötas på en gemensam arena där det inte handlar om att vara störst, bäst och vackrast utan om att ha roligt tillsammans.

–Vi är jättestolta. Först var vi överraskade när vi blev nominerade men sen när juryn besökte oss förstod vi att det handlar om tillgänglighet och bemötande utifrån att alla är välkomna. Då kände vi att det är viktigt för oss. Det är ett kvitto på att andra ser att det är så vi vill ha det, vi vill välkomna alla och ha ett bra bemötande, säger Erik Torhall.

Mer om tillgänglighets- och bemötandepriset

Tillgänglighets- och bemötandepriset delas ut för att uppmärksamma och uppmuntra företag som har speciellt god tillgänglighet och gott bemötande. Jönköping ska vara en stad för alla.

Till god tillgänglighet räknas bland annat:

  • framkomlighet
  • information
  • bullernivåer
  • hänsyn till allergiker
  • kunnighet hos personalen

Bemötande av gäster och kunder bedöms och särskild hänsyn tas till om tillgänglighet åstadkommits med intelligens och fantasi.

Prissumman är på 10 000 kr.

Juryn som utser vinnaren består av ett kommunalråd, stadsbyggnadsnämndens ordförande, tjänstepersoner som jobbar med tillgänglighetsfrågor samt representanter från Funktionsrätt Jönköping.

Publicerad: