Huskvarna musikklasser på Alfred Dalinskolan, 7-9

Musikklassens kör.

Här finns information om Alfed Dalins musikklasser, en modern och bred musikutbildning som utvecklar och utmanar dig som elev.

Du som vill utvecklas inom sång och musik är välkommen att söka till musikklassen, oavsett var du bor i kommunen. Alla sökande gör ett sång- och gehörsprov. 

En modern musikutbildning

Huskvarna Musikklasser riktar sig till dig som är intresserad av musik och som vill utveckla din förmåga att sjunga, spela instrument och uppträda. Tillsammans med dina klasskamrater har du musik på schemat flera gånger i veckan.

Att spela olika instrument och sjunga, både enskilt och i kör, utgör en stor del av undervisningen. Musikteori, studio- och ljudteknik ingår också i ändamålsenliga och välutrustade musiksalar.

För dig som gillar att sjunga, spela och uppträda

Huskvarna Musikklasser är en modern och bred musikutbildning som utvecklar och utmanar varje elev. Våra lärare har själva lång erfarenhet av musik på hög nivå och är själva aktiva musiker.

Med musik på schemat nästan varje dag går det lättare även i andra ämnen. Musik och sång stärker hälsan, stimulerar hjärnans kapacitet, stärker arbetsminnet och främjar läs- och skrivutvecklingen samt samarbetsförmågan.

Söka till Huskvarna Musikklasser

Alla elever som går i åk 6 i Jönköpings kommun får söka till Huskvarna Musikklasser. Man börjar i åk 7, men i mån av plats kan man även söka till högre årskurser.

Efter att ansökan inkommit till skolan får du en kallelse till en informationsträff för alla som har sökt. Där går vi igenom de olika momenten i antagningsprovet.

Ansök genom att fylla i formuläret nedan. Sista dag för ansökan är fredag vecka 2.

Antagningsproven görs under vecka 4.

Du kan följa oss på instagram och på facebook.​ Länkar finns längre ner på sidan.

Jag vill gå i Huskvarna Musikklasser!
Jag vill gå i Huskvarna Musikklasser!
Personuppgifterna samlas in för vår kursadministration och lagras i vårt arkiv.

KONTAKT

Johan Tjernström
Förstelärare

E-post: johan.tjernstrom@jonkoping.se

Dan Rosengren
Lärare musik

E-post: dan.rosengren@jonkoping.se

Rebecka Fridström
Ämneslärare 7-9

E-post: rebecka.fridström@jonkoping.se

Senast granskad/publicerad: