Axamo trafikövningsplats

Här hittar du information om Axamo trafikövningsplats - en av Sveriges modernaste trafikanläggningar. Till verksamheten är alla välkomna.

Här får besökare öva på praktiska och teoretiska utmaningar i trafiken tillsammans med proffsig personal, för att bli en säkrare och tryggare bilförare.

Axamo trafikövningsplats, som är en del av Jönköpings kommuns verksamhet, är idag en av Sveriges modernaste trafikanläggningar. Verksamheten kombinerar praktiska övningar med teori för att öka medvetenhet kring trafik och säkerhet. Bland annat får besökare mer kunskap om förebyggande åtgärder i trafiken, riskhantering och säker körning i olika trafiksituationer. Här finns även möjlighet att testa på halkbana och genomföra Risk 2 an.

Besökare utbildas både på en övningsbana och i en säkerhetshall

Trafikövningsplatsens övningsbanor ger möjlighet till att testa bilkörning på olika sorters väglag, som återspeglar verkligheten. Banorna motsvarar körning på både landsväg och i tätort, och kan anpassas för att skapa verklighetstrogna situationer. Här kan även körkortstagare genomföra riskutbildning och testa på halkbana. Eftersom verksamhetens ledord är trafiksäkerhet och hållbarhet genomför besökare utbildning med automatväxlade elbilar.

Besökare får även möjlighet att ta del av teorilektioner i en välutrustad säkerhetshall där det dessutom går att testa krocksläde, krockvåg med mera.

40 år av gedigna utbildningar

Axamo trafikövningsplats firar nu 40 år som leverantör av proffsig utbildning. Sedan 1983 har Jönköpings kommun, körkortstagare, företag, myndigheter och allmänhet tagit del av undervisning på trafikövningsplatsen. Totalt har fler än 180 000 personer fått utbildning i säker körning.

40-årsfirandet går av stapeln den 18 augusti, och innehåller en dag med aktiviteter på området. Det kommer bland annat bjudas på rundturer och fika. Firandet pågår mellan klockan 9-15. Alla är välkomna!

Axamo trafikövningsplats Länk till annan webbplats.

Senast granskad/publicerad: