Inloggning till skolans och förskolans e-tjänster

Här kan du som är vårdnadshavare, elev eller lärare logga in på Vklass och Barnwebben med e-legitimation eller mobilt BankID.

I Barnwebben ansöker du om plats i förskola och fritidshem samt registrerar din inkomst.

I lärplattformen Vklass får du en överblick över ditt barns studier i skolan och aktiviteter runt ditt barn i förskolan. I Vklass lägger du in barnets grundschema för barnomsorg och gör ändringar när det är aktuellt.

Barnwebben: Ansökan och uppsägning av barnomsorgsplats, registrering av inkomst

I Barnwebben ansöker du om plats i förskola och fritidshem eller säger upp platsen när det är aktuellt. I Barnwebben registrerar du också din inkomst. Detta ska göras varje år (även om din inkomst är den samma) samt om inkomsten förändras under året.

Vklass: inloggning, byte av lösenord

I lärplattformen Vklass får du som vårdnadshavare en överblick över ditt barns studier i skolan och/eller aktiviteter runt ditt barn i förskolan.

I Vklass kan du som är vårdnadshavare kommunicera med lärare och annan personal på skolan. Du kan se ditt barns lektioner och närvaron på dessa samt mycket mer. Vklass är också platsen där du lämnar in dina uppdaterade tider för fritidshemmet och förskolan. Det som tidigare hanterades genom skriftlig inlämning av omsorgstider.

Vilken information som syns beror på vad skolan valt att lägga in i Vklass.

Översikt över funktioner i Vklass för vårdnadshavare Länk till annan webbplats.

Logga in i Vklass

Du kan nå Vklass via deras app eller hemsida. Där når du enkelt daglig information, anmäler frånvaro för ditt barn eller kommunicerar med personal på ditt barns förskola/skola/fritidshem.

Du som är vårdnadshavare kan antingen logga in med inloggningsuppgifter eller med BankID.

Logga in med inloggningsuppgifter

Du kan logga in i appen eller direkt via Vklass hemsida med de inloggningsuppgifter som du har fått vid beställningen, se nedan,

Logga in med inloggningsuppgifter på Vklass hemsida Länk till annan webbplats.

Logga in med BankID

  • Starta appen och tryck på Logga in alternativt gå till Vklass hemsida
  • Bläddra ned till Välj organisation
  • Välj Jönköpings kommun
  • Välj Jönköping Skolfederation

Du kommer nu till kommunens inloggningssida. Välj Vårdnadshavare och sedan vilken enhet du har ditt BankID på.

Beställning av inloggningsuppgifter för Vklass

Du som är vårdnadshavare kan beställa inloggningsuppgifter via länken i det gröna fältet nedan. När du gjort beställningen får du svar inom 48 timmar.

Du som är ny användare kan beställa inloggningsuppgifter till Vklass tidigast dagen innan ditt barn börjar förskolan/skolan.

Du som är tidigare användare kan beställa nytt lösenord via länken.

Vklass: Närvaro i förskolan, schema m.m.

Vi använder närvarofunktionen i Vklass på de kommunala förskolorna. Vårdnadshavaren ansvarar för att lägga in barnets grundschema i Vklass, göra tillfälliga ändringar och i övrigt se till att hålla schemat uppdaterat och aktuellt.

Obs! En ny förskoleansökan måste göras i Barnwebben när ditt barn går upp i tid från 15 timmar. Den utökade vistelsetiden räknas som en ny placering. Ändrar du ditt barns schema så snittiden understiger 15 timmar ska du kontakta din administratör. Detta är viktigt för att din avgift ska bli rätt.

Vklass: inloggning för personal i Vklass

På arbetsplatsen

Personal på arbetsplatsen loggar in via intranätet, se boxen Mina system och tjänster. Du som inte har intranätet som startsida i din webbläsare, har istället en ikon på skrivbordet i datorn som går direkt till intranätet.

Hemifrån

Personal som vill logga in hemifrån till olika system gör det via länken "Medarbetare" i det ljusblå fältet längst ner på alla sidor på jonkoping.se.

Om du scrollar ner här så hittar du länken nere till höger i det ljusblå fältet allra längst ner på sidan.

Användning av två eller flera mobila BankID:n på iPad och smarta telefoner

Ipad och smarta telefoner kan bara hantera inloggning med en individs mobila bank-id genom appen. Två eller flera personer kan inte alltså inte logga in med sina mobila bank-id från samma iPad. (Detta gäller dock inte Samsung Tab i de fall om man har installerat olika användarkonton på plattan)

Senast granskad/publicerad: