Utbildningen ger dig kunskaper om yrket och innehåller både praktiska och teoretiska inslag samt praktik. Yrket inom bageri och konditori är ett hantverk som kräver skicklighet, kreativitet och känsla för kundservice.

Information om utbildningen

Utbildningsstart: januari, mars, maj, augusti, oktober

Ansökningsperiod: Se länken nedan

Läs mer om ansökningsperioder och studiestarter

Utbildningslängd: 56 veckor 

Studieform: Klass

Du kan läsa mer om studieformer på länken nedan:

Studieformer för gymnasienivå

Förutsättningar för att studera på utbildningen

Kunskaper motsvarande Svenska/Svenska som andraspråk på grundläggande nivå.

Viktigt att tänka på:
I utbildningen ingår obligatorisk APL (arbetsplatsförlagt lärande/praktik).

Har du frågor? Kontakta:

Studievägledning för vuxna

Utbildningsinnehåll

Bageri och Konditori

 

RLXAGE

1400 p

Ämne

Nivå

Nivåkod

Poäng

Bageri

1

BAGI1000X

100

Bageri

2

BAGI2000X

200

Bageri

3

BAGI3000X

200

Konditori

1

KONI1000X

100

Konditori

2

KONI2000X

200

Konditori

3

KONI3000X

200

Måltid och bransch

1

MALT1000X

200

Livsmedels- och näringskunskap

1

LIVM1000X

100

Choklad och konfektyr

1

CHOK1000X

100


Senast granskad/publicerad:

Kontakta Komvux och Lärcentrum

Besökstider: Måndag–torsdag kl 10-16
Telefon: 036-10 50 00
Telefontider: Måndag-tisdag kl 14-16. Onsdag-torsdag kl 10-12.

Kontakta studie- och yrkesvägledare:

vagledningscentrum@jonkoping.se

 

Besöksadress Komvux/Lärcentrum:
Barnarpsgatan 40
553 16 Jönköping

Bagare och konditor

bagare som kavlar ut bröd

Som bagare och konditor får du arbeta kreativt med händerna för att skapa goda bakverk med trendiga utseenden. Du kan arbeta på ett bageri, konditori, café, restaurang eller i en matbutik som har ett eget bageri. I utbildningen får du vidareutveckla dina hantverkskunskaper och lära dig att hantera maskiner, råvaror och olika tekniker. Hos Komvux i Jönköping kan du utbilda dig till bagare och konditor.