Utbildningen kommer att ge dig en bra grund att stå på för ett yrke i en bransch där efterfrågan på utbildad personal är stor. Ett yrke som kräver god förmåga för planering och förberedelse, samt en stor nyfikenhet och kreativitet.

Information om utbildningen

Utbildningsstart: januari, mars, maj, augusti, oktober

Ansökningsperiod: Se länken nedan

Läs mer om ansökningsperioder och studiestarter

Utbildningslängd: 56 veckor

Studieform: Klass

Du kan läsa mer om studieformer på länken nedan:

Studieformer för gymnasienivå

Förutsättningar för att studera på utbildningen

Kunskaper motsvarande Svenska/Svenska som andraspråk på grundläggande nivå.

Viktigt att tänka på:
I utbildningen ingår obligatorisk APL (arbetsplatsförlagt lärande/praktik).

Har du frågor? Kontakta:

Studievägledning för vuxna

Utbildningsinnehåll

Kock

 

RLXACE

1200 p

Ämne

Nivå

Nivåkod

Poäng

Livsmedels.- och näringskunskap

1

LIVM1000X

100

Livsmedelshygien

1

LIVS1000X

100

Mat och dryck i kombination

1

MATD1000X

100

Matlagning

1

MATG1000X

100

Matlagning

2

MATG2000X

100

Matlagning

3

MATG3000X

200

Matlagning

4

MATG4000X

200

Matlagning

5

MATG5000X

200

Service och bemötande

1

SERV1000X

100

Senast granskad/publicerad:

Kontakta Komvux och Lärcentrum

Besökstider: Måndag–torsdag kl 10-16
Telefon: 036-10 50 00
Telefontider: Måndag-tisdag kl 14-16. Onsdag-torsdag kl 10-12.

Kontakta studie- och yrkesvägledare:

vagledningscentrum@jonkoping.se

 

Besöksadress Komvux/Lärcentrum:
Barnarpsgatan 40
553 16 Jönköping

Kock

Som kock arbetar du kreativt och flexibelt, i ett samarbete med andra. Under utbildningen blandas teoretiska moment med praktiska. Du får lära dig om verktygshantering, råvaror, och hur du på bästa sätt komponerar smakfulla och näringsrika maträtter. Hos Komvux i Jönköping kan du utbilda dig till kock.