search
Sök
menu
Meny

Ängsforsens förskola

Välkommen till Ängsforsens förskola i Hovslätt! Vår vision är att tillsammans skapa en miljö som ger trygga, glada och nyfikna barn.

Verksamheten

På vår förskola får barnen möjlighet att utveckla sina intressen. Vi är aktiva tillsammans med barnen och uppmuntrar dem till utforskande aktiviteter. Genom att få tillgång till och undersöka, skaffar vi hela tiden nya kunskaper. Gemensamt tema för året är vatten och barnen får utforska detta med hjälp av vattenlek och experiment.

Vi har en härlig gård med lekplats, cykelvägar, vattenbana och ett stort grönområde. Förskolan ligger nära både skog och lekparker.

Hovslätts förskoleområde

Ängsforsens förskola tillhör Hovslätts förskoleområde tillsammans med Hagen, Huluäng, Tokarp 1 och Tokarp 2.

Våra avdelningar

På Ängsforsens förskola finns tre avdelningar. Hos oss är trygghet och glädje viktigt och vi bemöter alla barn med värme och respekt.

Nyckelpigan

Nyckelpigan är en avdelning för barn mellan 1-4 år. På avdelningen finns det 14 barn och tre pedagoger. I lekmiljön kan barnen själva plocka fram det material de vill ha och det finns möjlighet till roll-lek, skapande och utforskande.

Myran

Myran är en avdelning för barn mellan 1-3 år. På avdelningen finns det 15 barn och fyra pedagoger. Miljön förändras efter barnens intressen och behov men ska alltid vara trygg, lärorik och rolig. Värdegrunden är ständigt aktuell och på avdelningen finns Nallen Kim som används i värdegrundsarbetet. Kim får också följa med barnen på hembesök under helgerna.

Fjärilen

Fjärilen är en avdelning för barn mellan 3-5 år. På avdelningen finns det 20 barn och tre förskollärare. Veckan är indelad i återkommande aktiviteter såsom rörelse, språksamling och värdegrundsarbete med hjälp av ett material som heter Snick och Snack. Teknik är ett ämne som förtydligats i den nya läroplanen och det utforskas just nu på Fjärilen.

Köket

Vi har en egen kock som lagar god och näringsriktig mat till oss. Härligt att känna dofterna från köket vid lunchtid!

Samråd för vårdnadshavare

Vill du som vårdnadshavare vara med och påverka ditt barns situation i förskolan? Diskutera pedagogik och omsorg tillsammans med andra? Då är du välkommen till samråd för vårdnadshavare!

Kontakta oss

Ängsforsens förskola
Ängsforsvägen 14
556 28 Jönköping

Titel

Namn och e-post

Telefon

Förskolechef

Katarina Dalén

036-10 37 27


Ängsforsens förskola

036-10 37 42