search
Sök
menu
Meny

Ekdalens förskola

Ekdalens förskola är en av tre förskolor på Ekhagen med närhet till naturen. På Ekdalens förskola strävar vi efter att barnen ska få en rolig, utvecklande och lärorik tid. Detta genom lek, skapande, musik och rörelse i inspirerade miljöer. En plats där vi lär av varandra.

Två barn håller varandra i handen.

På Ekhagens förskoleområde där Ekdalens förskola ingår arbetar vi för att ge barnen den bästa förskoletiden. Det ska kännas roligt och meningsfullt att vara på våra förskolor. Vi strävar efter en verksamhet där barnen ges möjlighet att vara delaktiga och utvecklas. Detta gör vi genom olika aktiviteter där barnen kan uppleva, undersöka, pröva, fantisera och förundras tillsammans med andra.

Förskolan är en mötesplats för gemensamt lärande som värnar om mångfald, lyssnande, delaktighet och demokrati.

Tema

På Ekhagens förskoleområde är vårt gemensamma tema:

Lyssna på mig, detta vill jag lära mig. I detta arbete är fokus på att lyfta barns röster, barns inflytande och delaktighet samt fördjupa våra kunskaper i analysen av lärandeprocesser. Pedagogisk dokumentation och ett utforskande förhållningssätt där barns hypoteser och teorier står i fokus är en motor som sätter arbetet i rörelse.

Våra värdeord

Vår verksamhet ska genomsyras av ledorden välkomnande, engagemang, trygghet, respekt, nyfikenhet, utforskande och meningsfullhet

Våra avdelningar

Snigeln: 1–3 år
Blomman: 2–4 år
Fjärilen: 3–5 år

Intresserad av plats hos oss?

Vill ni titta runt på någon av förskoleområdets tre förskolor: Ekdalen, Jära Gård eller Solrosen?

Vänligen maila på gunilla.persson@jonkoping.se eller skicka sms på 076-1159205 så vet vi hur många som är intresserade och av vilken förskola.

Kontakta oss

Ekdalens förskola
Ekhagsringen 134
554 56 Jönköping

Titel

Namn och e-post

Telefon

Förskolechef

Edita Sabanovic

036-10 21 40

Biträdande förskolechef

Gunilla Persson

036-10 21 43

 

Avdelning

Telefon

Snigeln

0703-16 56 93

Blomman

0703-03 90 23

Fjärilen

0703-02 99 84