search
Sök
menu
Meny

Om Kålgårdens förskola

På Kålgårdens förskola finns avdelningarna Skatten, Regnbågen, Safiren, Rubinen och Diamanten.

Kul att ni tittar in!

Vi är Kålgårdens förskola med 5 avdelningar. Skatten, Regnbågen, Safiren och Rubinen är fyra avdelningar med 3-5åringar som finns på undervåningen av Kålgårdens skola. Vår femte avdelning heter Diamanten som är för barn som är döva eller har en hörselnedsättning. För mer information om Diamnaten se länken "Diamanten" i högerspalten.

Vi följer Läroplanen för förskolan (Lpfö98/10) där verksamheten innehåller språk, matematik, rörelse, naturvetenskap och skapande. Vi blandar lek med lärande och vi har fokus på den lustfyllda leken med värdegrunden med riktmärke.

Förskolans miljö är välplanerad som öppnar upp för olika lekar och lärande, men samtidigt lättsam att göra förändringar vid då vi anpassar oss efter barnens lek och önskemål.

I köket lagar vår kock med personal god mat som är tillagad från grunden med flera ekologiska och närproducerade råvaror. Vårt kök och dess mat har bland annat blivit omnämnd i både tidningar och finns med i White Guide Junior.  

Vi har god kontakt med fritids och förskoleklass vilket är uppskattat och gör övergången från förskola till förskoleklass smidig då barnen känner till lokaler och personal.