search
Sök
menu
Meny

Kaxholmens förskola

Välkommen till oss på Kaxholmens förskola. Vi erbjuder en trygg, rolig och lärorik miljö för barnen. Vi arbetar för att alla barn ska ha en trygg och rolig tillvaro fylld med lek och lärande!

Kaxholmens förskola består av 6 förskoleavdelningar. 3 avdelningar ligger i Landsjöskolan, dessa är Norrgården, Mellangården och Sörgården. Norrgården är en småbarnsavdelning (1-3 år), Mellangården och Sörgården är syskonavdelningar (3-5 år).

2 avdelningar ligger på på Nyodlingsvägen ett stenkast från skolan. Östergården 1 är en småbarnsvadelning (1-3 år) och Östergården 2 är en syskonavdelning (3-5 år).

1 avdelning ligger i Pingstkyrkans lokaler i anslutning till skolan. Bullerbyn som avdelningen heter är en 1-3 års avdelning.

Förskolan har öppet alla helgfria vardagar. 2 dagar om året är förskolan stängd för kompetensutveckling.

Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda en trygg omsorg. Verksamheten ska utgå från en helhetssyn på barnet och barnets behov och att utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.
(Lpfö-98/10).

Kaxholmens förskola tillsammans med Skärstad förskola bildar Skärstaddalens förskoleområde.