search
Sök
menu
Meny

Grön Flagg på Storängens Förskola

På Storängens förskola jobbar vi med Grön Flagg tillsammans med barnen.

Vita blommor vid Vätterstranden, med Jönköping i bakgrunden.

Med Grön Flagg vill vi inspirera nästa generation att tillsammans ta ansvar för planeten vi bor på och vår gemensamma framtid. Vår förhoppning är att Grön Flagg ska vara första steget i ett livslångt engagemang kring hållbar utveckling.          

                                                                                                                Citat: Håll Sverige rent

2.2 Utveckling och lärande

Förskolan ska sträva efter att varje barn:

Utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra.

                                                                                                                          Ur   Lpfö 98/16

På Storängens förskola lär vi barnen att vara rädda om vår inomhusmiljö och utomhusmiljö. Tillsammans källsorterar vi plast, papper och kartong.

Vi har en skräpplockardag per år där de äldre barnen på förskolan får vara med och plocka upp skräp som vi hittar ute i vår närmiljö runtom förskolan och på vår fina gård. Vi sorterar sedan skräpet som vi har hittat.

Tillsammans med barnen planterar vi frön och kärnor från blommor, växter, olika frukter och grönsaker. Barnen får möjlighet att följa den spännande processen från sådd till skörd.

Vi följer och utforskar alla fascinerande skiftningar under Sveriges fantastiska årstider och lär barnen att värna om både djur och natur.