search
Sök
menu
Meny

Om Vita villans förskola

Vita villans förskola ligger i samhället Barnarp 9 kilometer söder om Jönköping. Vi har en inbjudande gård med omväxlande miljö och förskolan omges av vacker natur, nära till skog och sjö.

Lokaler

Våra lokaler är helt ny renoverade, de färdigställdes i januari 2017. Det har gjort att lokalerna är bra anpassade till vår förskoleverkasamhet.

Vita villan berstår i nuläget av 3 avdelningar:

Prästkragen 3-6 år

Vitsippan 1-5 år

Liljekonvaljen 1-3 år

Inskolning

När du kommer som ny till våra avdelningar arbetar vi utifrån att inskolningen får ta tid. Vi vill att barnen ska bli trygga med varandra, vår miljö och vår verksamhet. För oss är trygghet viktigt! Vi som arbetar i förskolan vill också få tid att lära känna ditt barn och dig som förälder. På så sätt lär vi oss om barnens behov och intressen. I samband med inskolningen erbjuder vi ett inskolningssamtal.

Förskolans uppgift innebär att i samarbete med föräldrarna verka för att varje barn får möjlighet att utvecklas efter sina förutsättningar.
Skolverket, 2010

Mat

Vår förskola har mottagnings kök med mat som levereras från Barnarps förskola.

Föräldrasamtal

En gång per läsår erbjuder vi föräldrasamtal där vi tillsammans samtalar om hur verksamheten stödjer ditt barns utveckling på bästa sätt. 

Hemsida

Alla våra förskolor har egen hemsida under www.jonkoping.se. De är sökbara med förskolans namn och vi vänder oss där främst till blivande studenter, föräldrar och anställda.

 

 

Styrdokument för förskolan

Inriktningen på vår verksamhet bygger på vårt nationella styrdokument: Läroplan för förskolan (Lpfö98, rev 2010) samt skollagen.


Vi vill bidra till att barnen ska få en allsidig och utvecklande tid på vår förskola. Arbetet sker efter att barnen får uppleva självständighet och eget ansvar.

Leken fyller en mycket viktig funktion i barns utveckling och lärande. Genom lek stimuleras bland annat fantasi, språk och en förmåga att samarbeta och kommunicera.