search
Sök
menu
Meny

Vintergrönans förskola

Vintergrönans förskola ligger centralt på Ekhagen med närhet till naturen som Dalen och Bondberget och till bra kommunikationer. Vi har egen kokerska som lagar mycket god mat!

Måla med fingerfärg.

Lek är livet på Vintergrönan är det givet!

Vi tycker att leken är viktig del i verksamheten och vi vill att miljön på förskolan ska vara lärorik och rolig så att barnen kan utveckla sitt egna lärande.

Vi värnar om varje barn och verkar för att varje enskilt barn ska få en så bra dag som möjligt – varje dag!

Vårt mål är att barn, föräldrar och personal ska tycka det är roligt att komma till förskolan, därför vill vi att Vintergrönan ska förknippas med glädje, spänning, förväntan och upptäckarlust!

Vintergrönans förskola arbetar efter mottot: Lek är livet!

Här finns det glada och nyfikna barn och pedagoger. Vi tycker att leken är viktig och vi erbjuder en lekfull och lärorik miljö där leken får ta tid och plats. Vi förändrar miljön efter barnens behov och intressen.

Vintergrönans förskola har närhet till sköna grönområden. Skogsutflykter är en naturlig del i verksamheten.

Våra avdelningar

På Vintergrönans förskola finns avdelningen Snödroppen för åldern 1-3 år och avdelningarna Blåklockan och Smörblomman för åldern 2,5-5 år.

Avdelningarna arbetar med olika teman: Djur, Snick och Snack i Kungaskogen och Kompistema. På avdelningen Blåklockan arbetar vi med språkutvecklingen utifrån Bornholmsmodellen.

Likabehandlingsplan

Alla barn ska vara trygga i förskola, fritidshem och skola. Därför finns det lagar som skyddar barn och elever mot diskriminering, trakasserier och kränkningar (Diskrimineringslagen och skollagen). Enligt dessa lagar ska varje verksamhet upprätta planer som beskriver arbetet. I dokumentet nedan kan ni läsa Likabehandlingsplanen för Österängens Förskoleområde.

Kontakta oss

Vintergrönans förskola
Ekhagsringen 8
554 56 Jönköping

Avdelningar

  • Blåklockan, telefon 036-10 31 10
  • Smörblomman, telefon 036-10 31 14
  • Snödroppen, telefon 036-10 31 09


 Titel

Namn och e-post

Telefon

Förskolechef

Carola Fransson

036-10 64 39

Bitr. Förskolechef

Eva Sulj Ostrovac

036-10 69 98

Skoladministratör

Carina Thidell

036-10 69 94

Specialpedagog

Anders Gustafsson

036-10 64 49

Vaktmästare

Elvedin Deumic

036-10 64 40