search
Sök
menu
Meny

Om Månsarpsskolan

Månsarpsskolan har en lång och spännande historia. Gula skolan byggdes redan 1896. Idag är skolan en F-5 skola, fördelad i tre olika byggnader.

Röda skolan

1896 byggdes "Gula skolan", skolan mitt emot Månsarps kyrka. Det är den andra skolan på samma plats. I början av 70-talet fanns där 3 klassrum, alla med fernissade trägolv och ett podium där en stor kateder och en ännu större tramporgel stod.  När barnen skulle ha gymnastik röjdes ett av klassrummen från bänkar, för där var gymnastiksalen med ribbstolar på väggarna.

Månsarp växte och det började bli trångt. 1976 togs första spadtaget till en ny skoldel. Under vintern kunde vi följa bygget och höstterminen 1977 var det dags att flytta in i den Röda skolan.

Månsarpsskolan idag

Idag hittar vi skol- och fritidsverksamhet i Gula skolan samt Röda huset. Även i skolans nyare del den grå byggnaden, bedrivs förskoleklass- och fritidsverksamhet. 

Eleverna i åk 3 och 4 inryms i  Gula skolan. Där finns slöjdsal med inriktning textil samt fritidsverksamhet för åk 3, 4 och 5.

Eleverna i åk 1-2 och 5 har sina lokaler i Röda skolan där skolbibliotek, slöjdsal med inriktning trä, studiehall och matsal finns. Fritidsverksamhet för åk 1 och 2 bedrivs här.

Gula skolan