search
Sök
menu
Meny

Hondurasprojektet på Månsarpsskolan

Månsarpsskolan arbetar för att hjälpa och stödja barn i Honduras. Skolan anordnar årliga Honduraskonserter och varje år säljs jul- eller hälsningskort, för att samla in pengar och stödja organisationen "Hopp för Honduras barn".

Med vår årliga Honduraskonsert är vi på Månsarpsskolan mycket glada och stolta över att vi kan vara med och göra en insats för världens barn.

Det hela började VT-88 med att Elisabeth Johansson besökte Månsarpsskolan i samband med att skolan hade samlingar under temat Fred och Internationalisering.

Som ett led i skolans internationaliseringsarbete beslutades att skolan skulle vara med och stödja Elisabeth i hennes arbete i Honduras. För att få in pengar till detta ändamål har sedan olika aktiviteter gjorts. Dessa har varit julklappsadresser, almanackor, julkort och de senaste åren hälsningskort. År 2000 spelade vi in en egen skiva "Bubblor av glädje".

Under åren som gått har vi haft ett många besök av Elisabeth och vid ett flertal tillfällen har vi också haft besök av någon som bor, har besökt eller arbetar i Honduras. I början av maj 2005 reste fem av skolans pedagoger, med hjälp av stipendiepengar och besökte Elisabeth i Honduras. De kunde då på plats se vad skolans internationella projekt stöder och att det ger många barn möjlighet till ett bättre liv.

Fr.o.m. -94 har vi i skolan arrangerat årliga konserter i Månsarps kyrka. Dessa har varit fyllda till sista plats. Konserterna har hjälpt till att öka vårt stöd till "Hopp för Honduras barn", då vi fått in större summor både genom inträde, insamling samt försäljning av kort och sponsorbidrag. Alla intäkter går oavkortat till "Hopp för Honduras barn".

Vid flera av konserterna har vi haft olika "gästmedverkande" bl.a. Perla Bjurenstedt, Edo Bumba, Daniel Karlsson och Monika Zak.

Månsarpsskolans arbete till förmån för "Hopp för Honduras barn" har i dagsläget bidragit med cirka 1 000 000 kr.