search
Sök
menu
Meny

Skolmåltiden på Råslättsskolan

På Råslättsskolan har vi ett tillagningskök. Vi erbjuder varje dag två olika lunchrätter. Ibland lagar vi ytterligare ett alternativ.

Restaurang Samarkand

Vi har ett modernt kök med modern utrustning. Vi strävar efter att laga all mat från grunden. För att barnen ska erbjudas en näringsriktig och god lunch har vi tagit bort mycket hel- och halvfabrikat.

Det finns även en vegetarisk rätt som alla kan välja. Vi tillagar även specialkost till de barn som har läkarintyg på att de behöver det.

Vi följer livsmedelsverkets rekommendationer av hur en bra sammansatt skollunch ska vara. Vi försöker också att få eleverna att börja med en lite mindre portion för att sedan hämta mera mat om de orkar. Allt för att eleverna inte ska slänga så mycket mat.

Vi sopsorterar plast, glas, brännbart och kartong. Vi har dessutom en avfallskvarn, vars avfall används till biogas.

Vi har ett matråd där eleverna och skolmåltidsföreståndaren diskuterar olika frågor kring maten och dess innehåll.

Idag är vi sju personer som arbetar i köket. Suada, Semira, Vildane, Ann-Carine, Jane, Ing-Marie och Charlott.