search
Sök
menu
Meny

Skolmåltiden på Tenhultsskolan

Skollunchen ska ge eleverna den energi och näring de behöver för att klara av skoldagen. Lunchen skall också vara ett trevligt avbrott i skolarbetet. Skollunchen bör ge 30 % av elevens dagliga behov av näring och energi.

Vi lagar maten här på skolan, det mesta från grunden men även en del halvfabrikat på grund av stora volymer t.ex. 3.500 köttbullar. 25 % av maten vi serverar är ekologisk (all mjölk vi dricker, köttfärsen t ex., fisken är MCS märkt).

Vi serverar särskild mat till elever med särskilda behov. De skäl som motiverar annan mat kan vara medicinska eller religiösa. Det är viktigt att skolmåltiden och skolsköterskan får information av föräldrar att deras barn behöver annan kost.

Kostsektionen planerar huvudkomponenterna i matsedeln för att få bästa livsmedelsavtal med leverantörerna. Sedan diskuterar vi i matrådet hur vår 7 veckorsmatsedel skall vara med alternativrätt och tillbehör.

Budgeterad genomsnittlig livsmedelskostnad för 1 barn är ca 10 kronor plus moms, då ingår smör, knäckebröd och mjölk. Vi serverar även frukost kl. 7.30 - 8.00 till en kostnad av 5 kronor . Då är alla skolans barn välkomna. Mellanmål serveras kl. 14:00-14:45 till en kostnad av 5 kronor. Barnen på fritids äter frukost och mellanmål i matsalen. Som förälder/anhörig är du alltid välkommen att äta till ett självkostnadspris av 62 kronor . Det finns också möjlighet att betala med Swish.