Skolmåltiden på Dalviksskolan

Skollunchen ska ge eleverna den energi och näring de behöver för att klara av skoldagen. Lunchen ska också vara ett trevligt avbrott i skolarbetet. Skollunchen bör ge 30 procent av elevens dagliga behov av näring och energi.

Vi lagar maten från grunden här på skolan. Matsalen renoverades under höstterminen 2012 och har nu fått ett större tillagningskök.

Specialkost

Vid behov serverar vi specialkost. De skäl som motiverar annan mat kan vara medicinska, etiska eller religiösa. Det är viktigt att skolmåltiden och skolsköterskan får information av föräldrar att deras barn behöver annan kost.

Kostsektionen planerar huvudkomponenten i matsedeln för att få bästa livsmedelsavtal med leverantörerna, men sedan lägger vi själva vår tioveckorsmatsedel med alternativrätt varje dag.

Ordningsregler

I vår matsal har vi en regel med fem tysta minuter, det innebär att när alla eleverna i årskursen har tagit sig mat och sitter på sina platser så säger klassläraren till om fem tysta minuter, då kan alla börja äta i lugn och ro och medan maten är varm. Därefter samtalar man i låg samtalston med dem som sitter vid samma bord tills matrasten är slut.

Det är väldigt skönt för både elever och personal att få lite lugn kring lunchen, då smakar maten bättre tror vi.

Föräldrar är hjärtligt välkomna att se hur vi har det och gärna äta med sina barn, det brukar vara uppskattat. För de elever som går på fritids serveras även frukost och mellanmål.

Har ni några frågor så hör gärna av er till oss på skolmåltiden. 

Hälsningar från Anna, Daniel och Amra!

Senast granskad/publicerad: