search
Sök
menu
Meny

Naturskolan i Jönköping

På Naturskolan undervisar vi ute i naturen. Eleverna använder alla sina sinnen och upplevelser i lärandet.  

Naturskolan välkomnar grupper från förskolan, förskoleklass, årskurs 1 till och med årskurs 6. Vi tar emot besök under hela året på tisdagar, onsdagar, torsdagar och fredagar.

Teman
Vi erbjuder olika teman med inriktning mot biologi. Alla teman är anpassade efter ålder och årskurs. Våra aktiviteter är kopplade till Läroplanen.

Var finns vi?
Naturskolan är en del av Upptech, Jönköpings Science center. Vi har två platser i kommunen för våra naturskolelektioner och åker även ut till skolor. Välj om ni vill vara vid gruvan i Taberg eller vid Rocksjön i Jönköping eller om ni vill att vi kommer ut till er skola.

Kostnad
Ett besök på Naturskolan kostar 25 kr per elev, med en minsta kostnad på 450 kr per besök (förskolan har minsta kostnad 250 kr). Observera att tema Gruvan kostar 50 kr/elev.

När Naturskolan åker ut till en skola eller förskola tillkommer en framkörningskostnad på 200 kr.

Priserna gäller för förskolor och skolor från Jönköpings kommun. Friskolor och skolor från andra kommuner har en annan kostnad, hör gärna av er om prisuppgifter.

Vad är en Naturskola?
En Naturskola har undervisning utomhus. Med alla sinnen får elever uppleva och inhämta kunskap i en naturmiljö. Eleverna förankrar skolkunskaper i verkligheten. Vår verksamhet innehåller även friluftsliv och rörelse. Vi har sett att eleverna samarbetar bättre utomhus och att fler elever kommer till sin rätt.

”Barnen blir så lugna av att vara i naturen. De är helt annorlunda då.”
Lärare i årskurs 2


Kontakt

Upptech
Tfn 036 - 10 60 77