Program Idrott och hälsa: pass 3

14.30-16.00

Friidrott i skolan (F-Gy)

Hur kan man få eleverna intresserade av friidrott då det oftast är stora klasser och en lärare. Har man tillgång till både anläggning/lokal och redskap för att genomföra lektion? Ni får med övningsförråd och tekniktips som är användbara i er undervisning.

Plats: A-hallen

Utbildare: Ann Axelsson

Friidrottstränare Hovslätts IK. Jobbar på Sanda med NIU Friidrott. Sitter i styrelsen för Jönköpings Idrottsallians

Samarbetsövningar med enkla metoder (F-Gy)

Passet bygger på äventyrsmetodikens tre steg; Trygghet, samarbete och utmaning.
Målet är att du får med dig många nya övningar, samt får en rolig stund.

Plats: C-hallen C 100

Utbildare: Daniel Claesson

Verksamhetsansvarig på KFUM Vidablick

Parkour i skolan (F-Gy)

En chans att fånga de som gillar utmaningar och är kreativa! Vi går igenom grunder inom parkour och olika sätt att lära ut dem. Du får en möjlighet att köra en parkourbana där vi fokuserar på flow och kreativitet och vi problematiserar även kring hur vi kan bygga banor så att vi kan stimulera både de som har svårast för idrotten och de som kommit längst i sin utveckling.

Plats: C-hallen C 101

Ubildare: Erik Torhall

Idrottslärare, ledarutbildare, ägare och grundare av xFlow. Erik Torhall anses som världens bästa parkourutövare. Ledare på xFlow.

Dans i skolan (åk 4 -Gy)

Ni kommer att få tips på hur man kan jobba med dans på olika sätt i idrottsundervisningen. Ni får prova på hur man kan använda sig av ”danskartor” när man lär ut dans i skolan. Vi går igenom ett par färdiga danser, där vi visar hur man kan variera svårighetsgraden i stegkombinationer så att danserna passar just dig och din undervisningsgrupp. Danserna kommer därför passa både nybörjare och mer vana inom dansen, vilket gör att de passar olika åldrar beroende på vilka steg och svårighetsgrad ni väljer.

Plats: B-hallen – B100

Utbildare: Pernilla Tejfors Nadarevic

Idrottslärare, Erik Dahlbergsgymnasiet

Utbildare: Annica Lindholm Tejfors

Utbildad danslärare, undervisar både barn och vuxna på Kulturskolan och gymnasiet

Volleyboll för alla åldrar (F-Gy)

Hur gör man volleyboll kul, intensivt och effektivt från tidig ålder? Vi går igenom Levelsystemet med fokus på Level 4. Hur kan man använda ”levelindelningen” på bästa sätt för att få så många som möjligt delaktiga i spelet?

Plats: D-hallen

 

Utbildare: Jens Persson

Verksamhetsansvarig Sanda NIU, Årets Ledare Svensk Volleyboll 2020, Ledare i Habo Wolley

Utbildare: Hugo Morency

Elitspelare som just nu arbetar med volleyboll i Åk 1-6

Nya sporter och användbara aktiviteter för både idrottslektion och rast

Du kommer att få pröva på flera nya sporter och aktiviteter som passar utmärkt på idrottslektionerna och på rasterna. SIX-BALL, SPIKEBALL, STREET RACKET, PICKLE BALL, GagaNET, RETURBOLL och OGO SPORT, för att nämna några. Tips och idéer på hur detta kan användas i undervisningen.

Vi kommer även att hinna med några Icebreakers samt nya lekar som passar för alla stadier. Alla dokumentation skickas i efterhand till alla kursdeltagare.

Plats: E-hallen Arenan

Föreläsare: Hans Granberg

Lärare i idrott och hälsa, grundare av Trivselprogrammet och håller bland annat i fortbildningar för lärare i idrott och hälsa och fritidspedagoger

Vinnovativt Lärande (F-Gy)

Med fokus på HUR får du ta del av hur du kan öka dina elevers engagemang på lektionerna genom att jobba tematiskt, differentierat och nytänkande. Genom verkliga exempel som direkt kan appliceras på din undervisning får du tips på hur du kan skapa en Win-Win där eleverna både deltar och visar mer samtidigt som du får ett bättre bedömningsunderlag.

Plats: Teorisal, markplan

Utbildare: Johnnie Lindgren/ Vinnovationscoachen

Friidrottstränare Hovslätts IK. Jobbar på Sanda med NIU Friidrott. Sitter i styrelsen för Jönköpings Idrottsallians. Lärare, föreläsare och Coach

Läs mer på Johnnies Instagram Länk till annan webbplats.

Suicidprevention och psykisk ohälsa (F-Gy)

Föreläsningen med övergripande information om psykisk ohälsa och suicid, vad som kan vara friskfaktorer och vad som kan vara riskfaktorer. Fokus kommer att ligga främst på depression och ångest, tidiga tecken för psykisk ohälsa och starka varningssignaler som kan påvisa att någon är suicidal. Inriktning barn, ungdomar och unga vuxna.

Plats: Teorisal, vån 3

Utbildare: Jackline Edén

Suicidpreventionssamordnare på Räddningstjänsten

Taekwon-Do/Kampsport (F-Gy)

Den kognitiva träning går att göra med olika lekar som används på hög nivå inom kampsport. Vi går igenom olika uppvärmningslekar som är roliga för alla åldrar och samtidig väldigt givande. Det blir också en del fokus på träning på sparkkudde/mits. Hur gör man och vad ska man tänka på? Hinner vi med så blir basic självförsvar.

Plats: B-hallen B101

Utbildare: Patrik Carlström

Personlig tränare & Huvudinstruktör Jönköping Taekwon-Do ITF

Friluftsliv - en upplevelse för livet (F-åk 9)

Vi vill visa på hur man kan jobba med friluftsliv i praktiken och skapa ett intresse för framtiden.

Plats: Utomhus – John Bauer Park

Utbildare: Johan Fröderberg och Fredrik Lundén

Idrottslärare Talavidskolan F-6, Jönköping

Senast granskad/publicerad: