search
Sök
menu
Meny

Besök oss på Upptech

Avdelning vatten på Upptech

På Upptech hittar du finurliga saker som stimulerar alla sinnen. Upptäck, upplev och experimentera inom teknik, naturvetenskap och miljö. Här gäller både hands-on och minds-on. Lek dig fram bland våra experiment. 

Experimenthallen

I vår  experimenthall hittar du experiment som stimulerar alla sinnen. Det är saker du kan känna på och saker som känns - smått som stort, hårt som mjukt. Med lite tålamod och en aning klurighet blir allt kul och spännande! Här gäller både hands on och minds on. Elkopplingar, kulbanor, vattenexperiment, mekanik och mycket mer. Välkommen in och experimentera - lek dig smart!

Programmeringsrummet

Denna aktivitet kan bokas till barnkalas, tema eller för andra grupper. I vårt programmeringsrum ställs du inför uppdrag som sätter fart på hjärnan. Med fantasi och kreativt tänkande kommer man långt. Här får du bl.a. programmera robotar som ska klara olika uppdrag. Det är en riktigt spännande utmaning som passar stor som liten.

Planetariet

Till planetariet kan du komma med din klass, din förening eller ditt kompisgäng och få en resa ut i rymden bland stjärnor och galaxer. Vi guidar dig på himlavalvet och berättar om de saker som vi ser på himlen. Denna aktivitet måste bokas men vi har en kortare öppen visning varje lördag och söndag och dagligen under alla skollov. Planetariet visas även i barnkalaset "Stjärnor och himlasagor".

Trafikpark

Hos oss får även de minsta prova på att sitta bakom ratten! Under utesäsongen, maj till och med september, erbjuder vi möjligheten att köra elbilar i vår uppbyggda trafikpark. Bilarna tillhandahålls av SB International och en åktur kostar 10 kronor.

Butik

Ett bra tips för dig som letar efter den kluriga presenten till din bästa kompis, ditt barnbarn eller dig själv, är att ta en titt i vår butik. Ska du gå på kalas hos oss är ett tips att hitta en rolig present på plats!

Fika

Det finns en kaffe/te/chokladautomat, mineralvatten, festis, glass och någon chokladbit att köpa. Önskar ni att ta med egen mat eller fika så går det bra. 

Kontakt

Upptech
Tfn 036-10 60 77