search
Sök
menu
Meny

Kurser för årskurs F-6

Flera exempel på saker som skapas på KomTek. Tex ulligt får, grön helikopter, lysande bil mm

LATTJO LAJBAN för årskurs F-2                    

10 tillfällen - tisdag kl. 17-18:30
Vi lär oss skapa roliga djur, gubbar och bilar med hjälp av olika tekniska lösningar. En enkel och spännande kurs att starta med!

MITT DRÖMHUS för årskurs 1-3

10 tillfällen - måndag kl 17-18:30
Bygg ditt eget minihus och inred med belysning, möbler och detaljer. Här får du både såga, spika, limma, löda, skruva och designa och använda dig av många olika material. "Vem" ska bo i ditt hus?

TIVOLI för årskurs 2-4

10 tillfällen - tisdag kl. 17-18:30
Här får du saker att röra sig med hjälp av kugghjul och axlar kopplade till små motorer. Kanske en karusell, slänggunga eller ett chokladhjul som snurrar och lyser.

MOTORER OCH MOJÄNGER för årskurs 1-3 

10 tillfällen - torsdag kl. 17-18:30 
Här bygger vi självsopande borstar, burkbilar och andra roliga prylar. Det vi tillverkar kan röra sig, lysa eller låta! Det vi konstruerat måste självklart designas.

DET RÖR SIG för årskurs 1-3

10 tillfällen - torsdag kl. 17-18:30
I den här kursen kommer vi att mixtra, bygga och prova på olika tekniker. Vi tillverkar saker som rör sig såsom myggor som hoppar och kapplöpningsspel.

HEMLIGA UPPDRAGET för årskurs F-2

10 tillfällen - måndag kl. 17-18:30
Varje vecka öppnas ett nytt uppdrag från den hemliga lådan. Din uppgift blir att lösa uppdraget på ett kreativ och finurligt sätt. Här lär du dig använda många verktyg och material samt design.

LEGO VETENSKAP - TRYCK OCH PYS för årskurs 3-5

10 tillfällen - onsdag kl. 17-18:30
Med hjälp av Lego undersöker vi olika fenomen inom teknik och fysik. Du bygger, testar och bygger om. Vill du bli bättre på att bygga smarta konstruktioner med kugghjul, axlar och pneumatik? Vi bygger också häftiga konstruktioner i trä, slang och sprutor där du får använda din kunskap tillsammans med din kreativitet.

FIXA RUMMET för årskurs 3-6

10 tillfällen - onsdag kl. 17-18:30
Vill du fixa ditt rum? Tillverka dina egna inredningsdetaljer såsom gummikrukor, lysande speglar och 3D-printade ljusstakar.

KEMILABBET för årskurs 4-6

10 tillfällen - tisdag kl. 17-18:30
Tillsammans experimenterar vi med olika saker och material. Vad är det som bubblar och fräser? Hur bildas gas? Vad innehåller godis? Hur gör man en riktig miljöundersökning? Hur tillverkas badbomber?

Programmering?

Vi har stort utbud även där. Se under fliken Kurser i programmering och digitalt skapande.

SPACET

Söker du något annat, något friare aktivitet...????
Läs då om SPACET - för dig mellan 11-19 år.

 

Kontakt

Linda Samuelsson
Tfn 036-10 23 35