search
Sök
menu
Meny

Rymden

Planetariet

I Upptechs eget planetarium får du lära dig mer om stjärnor, planeter och galaxer. Några teman startar med ett drama i vår amfiteater.

Lilla björn, Orion och Astronauten

Vi träffar de välkända stjärnbilderna som berättar om sig själva. Uppe i planetariet berättar Astronauten om vår galax, stjärnornas liv och vad en stjärna egentligen är. Vi ser också på några stjärnbilder ur grekisk/romersk mytologi.


Max 25 elever

Tid: 50 minuter

 

Gubben i månen tittar på planeterna

Gubben i månen är ledsen, det är ingen som kommer ihåg honom längre, men han blir glad igen när barnen vill höra berättas om alla planeterna i vårt solsystem.
Mångubben träffar en rymdvarelse och guidar bland planeterna i vårt solsystem. Vi besöker bland annat den röda planeten Mars och Jupiter, den stora jätten.
Vi jämför hur olika stora planeterna i solsystemet är och tittar närmre på månens olika faser.


Max 25 elever

Tid: 45 minuter

 

Galileos kikare

Vi startar med ett historiskt drama i teatern. Vi studerar solsystemets planeter och gör några jämförelser mellan dem. Därefter guidas ni på stjärnhimlen i vårt planetarium.


Max 25 elever

Tid: 50 minuter

 

Planetarievisning

I vårt planetarium pratar vi om vårt solsystem, stjärnbilder, supernovor och nebulosor. Med hjälp av datorn zoomar vi oss ut i rymden för att se galaxer miljontals ljusår bort.

Max 25 elever

Tid: 50 minuter

Kontakt

Upptech
Tfn 036-10 60 77