search
Sök
menu
Meny

Vuxenutbildning

illustration i blått, gult och rött föreställande en fot med gympadoja som tar ett kliv mot mitten. Ovanför står texten Få en en fot.

Ta första steget - gå en ny utbildning. Vuxenutbildningen i Jönköpings kommun erbjuder en mängd olika utbildningar, både enskilda gymnasie­kurser och yrkesutbildningar. Och du kan söka under hela året.

Öppet hus

Under några tillfällen under våren har du möjlighet att träffa personal och elever för olika yrkesutbildningar och kurser som vuxenutbildningen erbjuder. Välkommen till öppet hus!

Tid, plats och utbildningsanordnare för Öppet hus vt 2020

Vill du börja studera? Gå en ny utbildning? Ta ny karriärväg? Inom den kommunala vuxenutbildningen kan du läsa enskilda gymnasiekurser eller en hel yrkesutbildning. Du kan även läsa svenska för invandrare (sfi), grundläggande vuxenutbildning och särskild utbildning för vuxna (lärvux).

Sökperioden sträcker sig under hela året. För yrkesutbildningar med kursstart mars 2020 gäller ansökningstiden 15 januari-10 februari.

Vem kan söka?

Du kan söka vuxenutbildning från 2:a kalenderhalvåret det år du fyller 20 alternativt om du har slutfört ett nationellt program i gymnasieskolan. Om du inte är bokförd i Jönköpings kommun men vill studera här, kontakta din hemkommun.

Läs mer om yrkesförberedande utbildningar.

Läs mer om studieförberedande kurser.

Läs mer om svenska för invandrare (sfi).

Så här söker du en vuxenutbildning

Du söker alla kurser och utbildningar via ansökan under "E-tjänster" här på sidan. Undantaget är om du har skyddade personuppgifter. Då görs ansökan hos Vägledningscentrum på Barnarpsgatan 40 i Jönköping.

Ansökan till vuxenutbildning

Betygskomplettering till högskolestudier

Du som har läst kurser på kommunal vuxenutbildning bär själv ansvar för att antingen ladda upp dina betyg på www.antagning.se eller att skicka in betyg till antagningsservice för att komplettera din ansökan för högskolestudier.

Betygen ska skickas till:
Antagningsservice
FE 20101
839 87 Östersund

Bedömning av utländsk utbildning

Har du en utländsk utbildning och undrar vad den motsvarar i det svenska utbildningssystemet? Då ska du kontakta Universitets- och högskolerådet (UHR). För att högskoleverket ska kunna bedöma din utländska utbildning krävs en examen från slutförd utbildning. Läs mer om detta på UHR:s hemsida:

Bedömnings av utländsk utbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

CSN-berättigade studier

Studier på grundläggande nivå och på gymnasienivå är CSN-berättigade. Det innebär att du kan söka studiemedel från Centrala studiestödsnämnden. Mer info finns på webben och en film visar hur det fungerar att söka för studier i Sverige.

CSN:s webbplatslänk till annan webbplats

Studiemedel för studier i Sverige (CSN) - filmlänk till annan webbplats

Inloggning för personal

Personal på arbetsplatsen loggar in via intranätet, se boxen Mina system och tjänster, länken Tieto Education.

Du som inte har intranätet som startsida i din webbläsare, har istället en ikon på skrivbordet i datorn som går direkt till intranätet.

Inloggning för personal utanför kommunens datanät (t.ex. hemifrån) och extern personal (utbildningsanordnare)länk till annan webbplats