search
Sök
menu
Meny

Prövning inom vuxenutbildning

Du som redan har kunskaper i ett ämne kan göra en prövning inom vuxenutbildningen.

Prövning inom vuxenutbildning

En prövning kan göras i kurser som är godkända av Skolverket. Prövningen gäller alltid hela kursen och innebär att du på egen hand läser in en kurs enligt gällande kursplan och under en viss tid.  

Mer information om våra prövningsperioder 2018 kommer inom kort.

Viktigt att tänka på om du skall komplettera med betyg till Antagningsenheten för studier på t.ex. högskolenivå, är att du måste göra din prövning i god tid innan sista kompletteringsdag.

Hur anmäler jag mig till en prövning?

Om du vill anmäla dig till en prövning tar du kontakt med Vägledningscentrum för samtal med en studievägledare. Du behöver inte boka tid i förväg utan komma på våra ordinarie öppettider. Glöm ej att ta med dig dina tidigare betyg då dessa skall bifogas med din ansökan.

Efter samtalet fyller ni gemensamt i ansökningsblanketten. Du som skall betala för din prövning måste bifoga kvitto på betald avgift och lämnar då din ansökan när detta är gjort.


Enligt skolverkets allmänna råd kommer Jönköpings kommun från och med 1 januari 2016 ändra reglerna kring prövningsavgiften. Avgift kommer att krävas av den som inte studerar inom den kommunala vuxenutbildningen oavsett betyg.

Ett informationsblad med mer detaljerad information finns länkat här nedanför.