search
Sök
menu
Meny

Administratör, vuxenutbildning

Är du duktig på att planera och strukturera saker? Är du noggrann och effektiv? Vill du arbeta i ett administrativt yrke? Då passar kanske utbildningen till Administratör dig!

Arbetsuppgifterna för en administratör kan skifta beroende på arbetsplatsens storlek. Det kan handla om specialiserade uppgifter eller att vara ”spindeln i nätet”, den som möter många människor både inom och utanför företaget.

Att förbereda inför möten, göra presentationer, ta fram information eller sammanställa statistik och delta i utredningar kan vara en del av arbetsuppgifterna. Det kräver både servicekänsla, social kompetens och att du uppskattar omväxling.

I slutet av utbildningen finns det en möjlighet att göra en praktik på fem veckor, denna praktik är frivillig och är på 100 poäng. Även denna är CSN-berättigad och utbildningen blir då totalt på 700 poäng. Mer information om detta ges vid kurststart.

Utbildningsstart och sista ansökningsdatum: 

Kursstart i klass i januari, mars, augusti och oktober, samt på flex vid alla kursstarter under året. Läs mer om detta under "Ansökningsperioder och studiestarter för vuxenutbildningen". 

Utbildningslängd: 30 veckor

Studieform: Klass och Flex.
   
Efter utbildningen: Efter avslutade kurser kan du söka arbete inom administration. Läs mer om yrket på Arbetsförmedlingens hemsida, se "Arbetsförmedlingen" under "Länkar".

Arbetsmarknad: Du kan läsa mer om prognosen på arbetsmarknaden på Arbetsförmedlingens hemsida, sök "Yrkeskompassen".

Utbildningsinnehåll

Kurs

Kurskod

Poäng

Information och kommunikation 1

INFINF01

100

Information och kommunikation 2

INFINF02

100

Administration 1

ADMADM01

100

Administration 2

ADMADM02

100

Företagsekonomi 1

FÖRFÖR01

100

Personaladministration

ADMPER0

100Totalt 600 poäng

 

Kontakt

Ingela Eriksson
Studie- och yrkesvägledare