search
Sök
menu
Meny

Administratör, vuxenutbildning

Inom vuxenutbildningen i Jönköping finns en utbildning till Administratör.

Är du duktig på att planera och strukturera saker? Är du noggrann och effektiv? Vill du arbeta i ett administrativt yrke? Då passar kanske utbildningen till Administratör dig!

Arbetsuppgifterna för en administratör kan skifta beroende på arbetsplatsens storlek. Det kan handla om specialiserade uppgifter eller att vara ”spindeln i nätet”, den som möter många människor både inom och utanför företaget.

Att förbereda inför möten, göra presentationer, ta fram information eller sammanställa statistik och delta i utredningar kan vara en del av arbetsuppgifterna. Det kräver både servicekänsla, social kompetens och att du uppskattar omväxling.

Utbildningsstart och sista ansökningsdatum: 

Kursstart i klass i januari, mars, augusti och oktober, samt på flex vid alla kursstarter under året. Läs mer om detta under "Ansökningsperioder och studiestarter för vuxenutbildningen". 
Obs! Du ska enbart söka en av utbildningnarna inom Handel/Ekonomi/Administration vid ansökan.

Utbildningslängd: 30 veckor

Studieform: Klass och Flex.
   
Efter utbildningen: Efter avslutade kurser kan du söka arbete inom administration. Läs mer om yrket på Arbetsförmedlingens hemsida, se "Arbetsförmedlingen" under "Länkar".

Arbetsmarknad: Du kan läsa mer om prognosen på arbetsmarknaden på Arbetsförmedlingens hemsida, se "Yrkeskompassen" under "Länkar".

Utbildningsinnehåll

Kurs

Kurskod

Poäng

Information och kommunikation 1

INFINF01

100

Information och kommunikation 2

INFINF02

100

Administration 1

ADMADM01

100

Administration 2

ADMADM02

100

Företagsekonomi 1

FÖRFÖR01

100

Personaladministration

ADMPER0

100Totalt 600 poäng

 

Kontakt

Ingela Eriksson
Studie- och yrkesvägledare