search
Sök
menu
Meny

Bageri och konditori, vuxenutbildning

Yrket inom bageri och konditori är ett hantverk som kräver skicklighet, kreativitet och känsla för kundservice. Utbildningen ger dig kunskaper om yrket och innehåller både praktiska och teoretiska inslag samt praktikperioder.

En elev skär en tårtbotten.

Utbildningsstart och sista ansökningsdatum:
Månadsvis. Läs mer under "Ansökningsperioder och studiestarter för vuxenutbildningen".

Förutsättningar för att studera på utbildningen:
Kunskaper motsvarande sfi D. Saknar du detta kan det finnas möjlighet att läsa sfi i kombination med vissa yrkesutbildningar. Kontakta vägledningscentrum eller studie- och yrkesvägledare på din sfi-anordnare för mer information.

Utbildningslängd: Ca 40 veckor 

Studieform: Dagtid, klass.

Efter utbildningen: Efter avslutad utbildning kan du arbeta som bagare eller konditor, samt även inom kallskänk eller på café. Läs mer om yrkena på Arbetsförmedlingens hemsida, se "Arbetsförmedlingen" under "Länkar".

Arbetsmarknad: Du kan läsa mer om prognosen på arbetsmarknaden på Arbetsförmedlingens hemsida, sök "Yrkeskompassen".

Utbildningsinnehåll

Kurs

Kurskod

Poäng

Service och bemötande 1

SEVSEV01

100

Bageri 1

BAGBAG01

100

Bageri 2

BAGBAG02

200

Hygien

HYGHYG0

100

Konditori 1

BAGKON01

100

Konditori 2

BAGKON02

200

Konditori 3

BAGKON03

100

Livsmedels- och näringskunskap 1

LIVLIV01

100



Totalt

1000 poäng

 

Kontakt

Eva Molneklev
Studie- och yrkesvägledare