Bageri och konditori, vuxenutbildning
Yrket inom bageri och konditori är ett hantverk som kräver skicklighet, kreativitet och känsla för kundservice.
Utbildningen ger dig kunskaper om yrket och innehåller både praktiska och teoretiska inslag samt praktikperioder.
Utbildningsstart: 16/8, 2021
Ansökningsperiod: 30/4–14/6, 2021
Förutsättningar för att studera på utbildningen:
Kunskaper motsvarande grundläggande svenska/svenska som andraspråk. Saknar du detta kan du ha möjlighet att komplettera med kurser inom vuxenutbildningen för att sen kunna söka en yrkesutbildning. Det kan också finnas möjlighet att läsa sfi i kombination med vissa yrkesutbildningar. Kontakta vägledningscentrum eller studie- och yrkesvägledare på din sfi-anordnare för mer information.
Utbildningslängd: Ca 40 veckor
Studieform: Dagtid, klass.
Efter utbildningen: Efter avslutad utbildning kan du arbeta som bagare eller konditor, samt även inom kallskänk eller på café. Läs mer om yrkena på Arbetsförmedlingens hemsida, se "Arbetsförmedlingen" under "Länkar".
Arbetsmarknad: Du kan läsa mer om prognosen på arbetsmarknaden på Arbetsförmedlingens hemsida, sök "Yrkeskompassen".
Kurs | Kurskod | Poäng |
---|---|---|
Service och bemötande 1 | SEVSEV01 | 100 |
Bageri 1 | BAGBAG01 | 100 |
Bageri 2 | BAGBAG02 | 200 |
Hygien | HYGHYG0 | 100 |
Konditori 1 | BAGKON01 | 100 |
Konditori 2 | BAGKON02 | 200 |
Konditori 3 | BAGKON03 | 100 |
Livsmedels- och näringskunskap 1 | LIVLIV01 | 100 |
Totalt 1000 poäng |