search
Sök
menu
Meny

Butikssäljare, vuxenutbildning

Vill du jobba med försäljning och service? Då passar utbildningen Butikssäljare dig! Som butikssäljare arbetar du i en miljö där det händer mycket.

Kunskaper om varorna är viktig och arbetsuppgifterna är skiftande: kassaarbete, uppackning, påfyllning av varor, sortering, prismärkning, exponering och skyltning med mera. Under utbildningen lär du dig marknadsföring, branschkunskap, försäljning och affärsutveckling.

I slutet av utbildningen finns det en möjlighet att göra en praktik på fem veckor, denna praktik är frivillig och är på 100 poäng. Även denna är CSN-berättigad och utbildningen blir då totalt på 800 poäng. Mer information om detta ges vid kurststart.


Utbildningsstart och sista ansökningsdatum: 

Kursstart i klass i januari och augusti samt på flex vid alla kursstarter under året. Läs mer under "Ansökningsperioder och studiestarter för vuxenutbildningen". 

Förutsättningar för att studera på utbildningen:
Kunskaper motsvarande sfi D. Saknar du detta kan det finnas möjlighet att läsa sfi i kombination med vissa yrkesutbildningar. Kontakta vägledningscentrum eller studie- och yrkesvägledare på din sfi-anordnare för mer information.

Utbildningslängd: 35 veckor

Studieform: Klass och Flex.
   
Efter utbildningen: Efter avslutade kurser kan du söka arbete som butikssäljare. Läs mer om yrket på Arbetsförmedlingens hemsida, se "Arbetsförmedlingen" under "Länkar".

Arbetsmarknad: Du kan läsa mer om prognosen på arbetsmarknaden på Arbetsförmedlingens hemsida, sök "Yrkeskompassen".


Utbildningsinnehåll

Kurs

Kurskod

Poäng

Branschkunskap inom handel och

administration

HANSBRS0

100

Servicekunskap

FÖSSEV0

100

Information och kommunikation 1

INFINF01

100

Praktisk marknadsföring 1

HANPRA01

100

Praktisk marknadsföring 2

HANPRA02

100

Personlig försäljning 1

FÖSPER01

100

Affärsutveckling och ledarskap

HANAFR0

100Totalt

700 poäng


Kontakt

Ingela Eriksson
Studie- och yrkesvägledare