search
Sök
menu
Meny

Inköp/Logistikadministratör, vuxenutbildning

Inom vuxenutbildningen i Jönköping finns en utbildning till Inköp/Logistikadministratör

Yrkesutbildningen till Inköp/Logistikadministratör passar bra för dig som är strukturerad, noggrann och serviceinriktad. Under utbildningen lär du dig att hantera logistiska flöden, leveransbevakning och transportbokning. Vi arbetar med inköpshantering, affärsjuridik samt import och export. Du får också viktiga grundläggande kunskaper bland annat i Microsoft Excel.

I slutet av utbildningen finns det en möjlighet att göra en praktik på fem veckor, denna praktik är frivillig och är på 100 poäng. Även denna är CSN-berättigad och utbildningen blir då totalt på 900 poäng. Mer information om detta ges vid kurststart.

Utbildningsstart och sista ansökningsdatum:  
Kursstart i klass i januari och augusti samt på flex vid alla kursstarter under året. Läs mer under "Ansökningsperioder och studiestarter för vuxenutbildningen". 

Förutsättningar för att studera på utbildningen:
Kunskaper motsvarande grundläggande svenska/svenska som andraspråk. Saknar du detta kan du ha möjlighet att komplettera med kurser inom vuxenutbildningen för att sen kunna söka en yrkesutbildning. Det kan också finnas möjlighet att läsa sfi i kombination med vissa yrkesutbildningar. Kontakta vägledningscentrum eller studie- och yrkesvägledare på din sfi-anordnare för mer information.

Utbildningslängd: Ca 40 veckor 
 
Studieform: Klass och Flex

Efter utbildningen: Efter avslutad utbildning kan du arbeta som logistikadministratör. Läs mer om yrkena på Arbetsförmedlingens webbplats.

Arbetsmarknad: Du kan läsa mer om prognosen på arbetsmarknaden för Inköp/Logistikadministratör, på Arbetsförmedlingens webbplats, sök "Yrkeskompassen".

Utbildningsinnehåll

Kurs

Kurskod

Poäng

Information och kommunikation 1

INFINF01

100

Företagsekonomi 1

FÖRFÖR01

100

Logistik 1

INKLOG01

100

Logistik 2

INKLOG02

100

Inköp 1

INKINK01

100

Inköp 2

INKINK02

100

Transport och spedition

INKTRP0

100

Affärsjuridik

JURAFF0

100Totalt

800 poäng

 

Kontakt

Ingela Eriksson
Studie- och yrkesvägledare