search
Sök
menu
Meny

Kock och kallskänka, vuxenutbildning

Inom vuxenutbildningen i Jönköping finns en utbildning till kock och kallskänka.

Utbildningen kommer att ge dig en bra grund att stå på för ett yrke i en bransch där erfterfrågan på utbildad personal är stor. Delkurserna i utbildningen innehåller både praktiska och teoretiska moment. En stor del av utbildningen kommer du att få möjlighet att praktisera på olika arbetsplatser med olika typer av kök.

Utbildningsstart och sista ansökningsdatum:  
Månadsvis. Läs mer under "Ansökningsperioder och studiestarter för vuxenutbildningen".

Förutsättningar för att studera på utbildningen:
Kunskaper motsvarande grundläggande svenska/svenska som andraspråk. Saknar du detta kan du ha möjlighet att komplettera med kurser inom vuxenutbildningen för att sen kunna söka en yrkesutbildning. Det kan också finnas möjlighet att läsa sfi i kombination med vissa yrkesutbildningar. Kontakta vägledningscentrum eller studie- och yrkesvägledare på din sfi-anordnare för mer information.

Utbildningslängd: Ca 44 veckor 
 
Studieform: Dagtid, klass. I utbildningen ingår APU (arbetsplatsförlagd utbildning).

Efter utbildningen: Efter avslutad utbildning kan du arbeta som kock eller kallskänka. Läs mer om yrkena på Arbetsförmedlingens hemsida, se "Arbetsförmedlingen" under "Länkar".

Arbetsmarknad: Du kan läsa mer om prognosen på arbetsmarknaden för kock, på Arbetsförmedlingens hemsida, sök "Yrkeskompassen".

Utbildningsinnehåll

Kurs

Kurskod

Poäng

Hygien

HYGHYG0

100

Livsmedels- och näringskunskap 1

LIVLIV01

100

Matlagning 1

MALMAL01

100

Matlagning 2

MALMAL02

200

Matlagning 3

MALMAL03

200

Matlagning 4

MALMAL04

200

Service och bemötande

SEVSEV01

100

Specialkost

MALSPE0

100



Totalt

1100 poäng

 

Kontakt

Eva Molneklev
Studie- och yrkesvägledare