Kock och kallskänka, vuxenutbildning
Inom vuxenutbildningen i Jönköping finns en utbildning till kock och kallskänka.
Utbildningen kommer att ge dig en bra grund att stå på för ett yrke i en bransch där erfterfrågan på utbildad personal är stor. Delkurserna i utbildningen innehåller både praktiska och teoretiska moment. En stor del av utbildningen kommer du att få möjlighet att praktisera på olika arbetsplatser med olika typer av kök.
Utbildningsstart och sista ansökningsdatum:
Månadsvis. Läs mer under "Ansökningsperioder och studiestarter för vuxenutbildningen".
Förutsättningar för att studera på utbildningen:
Kunskaper motsvarande grundläggande svenska/svenska som andraspråk. Saknar du detta kan du ha möjlighet att komplettera med kurser inom vuxenutbildningen för att sen kunna söka en yrkesutbildning. Det kan också finnas möjlighet att läsa sfi i kombination med vissa yrkesutbildningar. Kontakta vägledningscentrum eller studie- och yrkesvägledare på din sfi-anordnare för mer information.
Utbildningslängd: Ca 44 veckor
Studieform: Dagtid, klass. I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande).
Efter utbildningen: Efter avslutad utbildning kan du arbeta som kock eller kallskänka. Läs mer om yrkena på Arbetsförmedlingens hemsida, se "Arbetsförmedlingen" under "Länkar".
Arbetsmarknad: Du kan läsa mer om prognosen på arbetsmarknaden för kock, på Arbetsförmedlingens hemsida, sök "Yrkeskompassen".
Kurs | Kurskod | Poäng |
---|---|---|
Hygien | HYGHYG0 | 100 |
Livsmedels- och näringskunskap 1 | LIVLIV01 | 100 |
Matlagning 1 | MALMAL01 | 100 |
Matlagning 2 | MALMAL02 | 200 |
Matlagning 3 | MALMAL03 | 200 |
Matlagning 4 | MALMAL04 | 200 |
Service och bemötande | SEVSEV01 | 100 |
Specialkost | MALSPE0 | 100 |
Totalt 1100 poäng |