search
Sök
menu
Meny

Persontransporter buss, vuxenutbildning

Inom vuxenutbildning i Jönköping kan du läsa en utbildning till bussförare.

Transportsektorn är serviceyrken där bemötandet av kunderna är viktigt. Det är även självständiga och ansvarsfulla yrken där man ska planera och organisera sina uppgifter. Innehållet i yrkena förändras i takt med den tekniska utvecklingen. Nya informations- och kommunikationssystem tillkommer, vilket ställer nya krav på kunskaper i t.ex. teknik, språk och data.

Utbildningslängd: Ca 20 veckor.

Utbildningsstart och sista ansökningsdatum: Kursstart 12 februari 2018. Ansökningsperiod 15 november till 10 januari.

Utbildningsform: Dagtid, klass.
 
Förkunskaper: Svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik från grundskolan eller grundläggande nivå samt inneha B-körkort. Den sökande ska uppfylla kraven för körkortstillstånd för D-körkort. Eleven måste ha fyllt 21 år innan utbildningen är slutförd för att ha möjligheten att få D-körkortet utfärdat.

Utbildningen medför viss kostnad, utöver litteratur, för den studerande.

Efter utbildningen: Efter avslutad utbildning kan du arbeta som bussförare inom linjetrafik eller turist- och beställningstrafik. Läs mer om yrket på Arbetsförmedlingens webbplatslänk till annan webbplats.

Arbetsmarknad: Du kan läsa mer om prognosen på arbetsmarknaden för bussförare, på Arbetsförmedlingens webbplats Yrkeskompassenlänk till annan webbplats.

Kurs

Kurskod

Poäng

Yrkestrafik - vux

TRAYRK1

300

Persontrafik - vux

PESPER1

200

 

Kontakt

Carin Berggren
Studie- och yrkesvägledare