search
Sök
menu
Meny

Persontransporter buss, vuxenutbildning

Inom vuxenutbildning i Jönköping kan du läsa en utbildning till bussförare.

Transportsektorn är serviceyrken där bemötandet av kunderna är viktigt. Det är även självständiga och ansvarsfulla yrken där man ska planera och organisera sina uppgifter. Innehållet i yrkena förändras i takt med den tekniska utvecklingen. Nya informations- och kommunikationssystem tillkommer, vilket ställer nya krav på kunskaper i t.ex. teknik, språk och data.

Utbildningsstart och sista ansökningsdatum: Kursstart den den 10 augusti. Ansökningsperiod: 15 mars-10 juni.

Utbildningslängd: Ca 25 veckor.

Studieform: Dagtid, klass.
 
Förutsättningar för att studera på utbildningen:
Kunskaper motsvarande grundläggande svenska/svenska som andraspråk.

Förutom detta ställs krav på B-körkort, samt att den sökande ska uppfylla kraven för körkortstillstånd för D-körkort. Eleven måste ha fyllt 24 år innan utbildningen är slutförd för att ha möjligheten att få D-körkortet utfärdat. Läs mer om vad som gäller, se länken "Transportstyrelsen" längs ner på sidan.

Utbildningen medför viss kostnad, utöver litteratur.

Efter utbildningen: Efter avslutad utbildning kan du arbeta som bussförare inom linjetrafik eller turist- och beställningstrafik. Läs mer om yrket på Arbetsförmedlingens hemsida, se "Arbetsförmedlingen" under "Länkar".

Arbetsmarknad: Du kan läsa mer om prognosen på arbetsmarknaden för bussförare, på Arbetsförmedlingens hemsida, sök "Yrkeskompassen".

Kurs

Kurskod

Poäng

Yrkestrafik - vux

TRAYRK1

300

Persontrafik - vux

PESPER1

200

 

Kontakt

Eva Molneklev
Studie- och yrkesvägledare