search
Sök
menu
Meny
Sök

Administratör, vuxenutbildning

Är du duktig på att planera och strukturera saker? Är du noggrann och effektiv? Vill du arbeta i ett administrativt yrke? Då kan utbildningen Administratör vara något för dig!

Arbetsuppgifterna för en administratör kan skifta beroende på arbetsplatsens storlek. Det kan handla om specialiserade uppgifter eller att vara ”spindeln i nätet” och att vara den som möter många människor både inom och utanför företaget.

Att förbereda inför möten, göra presentationer, ta fram information eller sammanställa statistik och delta i utredningar kan vara en del av arbetsuppgifterna. För detta krävs servicekänsla, social kompetens och att du uppskattar omväxling.

Utbildningsstart och sista ansökningsdatum: 
Kursstart i klass i januari, mars, augusti och oktober, samt på flex vid alla kursstarter under året. Trots pandemin går det fortfarande läsa studieformen klassrum. Detta kommer ske webbaserat med lektioner i realtid via zoom. Läs mer under "Ansökningsperioder och studiestarter för vuxenutbildningen". 

Förutsättningar för att studera på utbildningen:
Kunskaper motsvarande grundläggande svenska/svenska som andraspråk. Saknar du detta kan du ha möjlighet att komplettera med kurser inom vuxenutbildningen för att sen kunna söka en yrkesutbildning. Det kan också finnas möjlighet att läsa sfi i kombination med vissa yrkesutbildningar. Kontakta vägledningscentrum eller studie- och yrkesvägledare på din sfi-anordnare för mer information.

Utbildningslängd: 35 veckor

Studieform: Klass och Flex.
   
Efter utbildningen: Efter avslutade kurser kan du söka arbete inom administration. Läs mer om yrket på Arbetsförmedlingens hemsida, se "Arbetsförmedlingen" under "Länkar".

Arbetsmarknad: Du kan läsa mer om prognosen på arbetsmarknaden på Arbetsförmedlingens hemsida, sök "Yrkeskompassen".


Utbildningsinnehåll

Kurs

Kurskod

Poäng

Information och kommunikation 1

INFINF01

100

Information och kommunikation 2

INFINF02

100

Administration 1

ADMADM01

100

Administration 2

ADMADM02

100

Företagsekonomi 1

FÖRFÖR01

100

Personaladministration

ADMPER0

100

Administration – specialisering

ADMADM00S

100Totalt 700 poäng


KONTAKT

Eva Molneklev
Studie- och yrkesvägledare