search
Sök
menu
Meny
Sök

Bar och servering, vuxenutbildning

Inom vuxenutbildningen i Jönköping finns en utbildning inom servering och bar. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som servitör/servitris och som bartender. 

Du kommer att få kunskap inom såväl serveringshantverk och kundspsykologi som dryckeskunskap, vilket ger dig en bra grund för att kunna arbeta både i en matsal och i en bar. Varje delkurs i utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska inslag. Du kommer också att få möjlighet att praktisera på olika restauranger och krogar.

Utbildningsstart och sista ansökningsdatum: Månadsvis. Läs mer under "Ansökningsperioder och studiestarter för vuxenutbildningen".

Förutsättningar för att studera på utbildningen:
Kunskaper motsvarande grundläggande svenska/svenska som andraspråk. Saknar du detta kan du ha möjlighet att komplettera med kurser inom vuxenutbildningen för att sen kunna söka en yrkesutbildning. Det kan också finnas möjlighet att läsa sfi i kombination med vissa yrkesutbildningar. Kontakta vägledningscentrum eller studie- och yrkesvägledare på din sfi-anordnare för mer information.

Utbildningslängd: 30 veckor

Studieform: Dagtid, klass. I utbildningen ingår APU (Arbetsplatsförlagd undervisning)

Efter utbildningen: Efter avslutad utbildning kan du arbeta som servitör/servitris och som bartender. Läs mer om yrkena på Arbetsförmedlingens hemsida, se "Arbetsförmedlingen" under "Länkar".

Arbetsmarknad: Du kan läsa mer om prognosen på arbetsmarknaden, sök "Yrkeskompassen".

Utbildningsinnehåll

Kurs

Kurskod

Poäng

Service och bemötande 1

SEVSEV01

100

Barteknik

DRYBAT0

100

Drycker

DRYDRY0

100

Drycker och ansvarsfull alkoholservering

DRYDRC0

100

Servering 1

SERSER01

100

Servering 2

SERSER02

200Totalt

700 poäng

 

Kontakt

Eva Molneklev
Studie- och yrkesvägledare