search
Sök
menu
Meny
Sök

Ekonomiassistent, vuxenutbildning

Har du känsla för siffror och trivs när det är ordning och reda? Utbilda dig till ekonomiassistent med möjlighet att få arbete i ett litet eller större företag!

I utbildningen får du lära dig företagsekonomi, administration, kommunikation och juridik samt grunderna i bokförings- och faktureringsprogrammet Visma Administration. Ta hand om företagets ekonomiarbete, t.ex. bokföring, dokumenthantering eller information.
Det här är en bra utbildning för dig som vill arbeta med ekonomi eller redan arbetar med ekonomi och vill höja din kompetens.

Utbildningsstart och sista ansökningsdatum:
Kursstart i klass i januari, mars, augusti och oktober samt på flex vid alla kursstarter under året.  Trots pandemin går det fortfarande läsa studieformen klassrum. Detta kommer ske webbaserat med lektioner i realtid via zoom. Läs mer under "Ansökningsperioder och studiestarter för vuxenutbildningen". 

Förutsättningar för att studera på utbildningen:
Kunskaper motsvarande grundläggande svenska/svenska som andraspråk. Saknar du detta kan du ha möjlighet att komplettera med kurser inom vuxenutbildningen för att sen kunna söka en yrkesutbildning. Det kan också finnas möjlighet att läsa sfi i kombination med vissa yrkesutbildningar. Kontakta vägledningscentrum eller studie- och yrkesvägledare på din sfi-anordnare för mer information.

Utbildningslängd: 45 veckor

Studieform: Klass och Flex.
   
Efter utbildningen: Efter avslutade kurser kan du söka arbete som ekonomiassistent eller redovisningsassistent. Läs mer om ekonomiyrken på Arbetsförmedlingens hemsida, se "Arbetsförmedlingen" under "Länkar".

Arbetsmarknad: Du kan läsa mer om prognosen på arbetsmarknaden på Arbetsförmedlingens hemsida, sök "Yrkeskompassen".

Utbildningsinnehåll

Kurs

Kurskod

Poäng

Information och kommunikation 1

INFINF01

100

Information och kommunikation 2

INFINF02

100

Företagsekonomi 1

FÖRFÖR01

100

Företagsekonomi 2

FÖRFÖR02

100

Programhantering

INFPRG0

100

Redovisning 2

FÖRRED02

100

Affärsjuridik

JURAFF0

100

Administration 1

ADMADM01

100

Administration – specialisering

ADMADM00S

100Totalt

900 poäng


KONTAKT

Eva Molneklev
Studie- och yrkesvägledare