search
Sök
menu
Meny
Sök

Kock, vuxenutbildning

Kockar lagar mat på restaurang eller i storkök. Ett yrke som kräver god förmåga för planering och förberedelse, samt en stor nyfikenhet och kreativitet.

Utbildningen kommer att ge dig en bra grund att stå på för ett yrke i en bransch där efterfrågan på utbildad personal är stor. Utbildningen innehåller både praktiska och teoretiska moment. En stor del av utbildningen kommer du att få möjlighet att praktisera på olika arbetsplatser med olika typer av kök.

Utbildningsstart: Alla kursstarter under året

Ansökningsperiod: Se länk nedan

Läs mer om ansökningsperioder och studiestarter

Utbildningslängd: Ca 56 veckor

Förutsättningar för att studera på utbildningen: Kunskaper motsvarande grundläggande svenska/svenska som andraspråk. Saknar du detta kan du ha möjlighet att komplettera med kurser inom vuxenutbildningen för att sen kunna söka en yrkesutbildning.

Studieform: Klass.
I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Kock, utbildningsinnehåll

Kurs

Kurskod

Poäng

Hygien

HYGHYG0

100

Livsmedels- och näringskunskap 1

LIVLIV01

100

Mat och dryck i kombination

MACMAT0

100

Matlagning 1

MALMAL01

100

Matlagning 2

MALMAL02

200

Matlagning 3

MALMAL03

200

Matlagning 4

MALMAL04

200

Specialkoster

MALSPE0

100

Branschkunskap inom restaurang och livsmedel

MÅTBRC0

100

Servering 1

SERSER01

100

Service och bemötande 1

SEVSEV01

100



Totalt

1400 poäng

KONTAKT

Madeleine Frank
Studie- och yrkesvägledare