search
Sök
menu
Meny
Sök

Målare, vuxenutbildning

Inom vuxenutbildningen i Jönköping finns en utbildning till Målare.

Målaryrket är ett gediget hantverk med goda framtidsutsikter på arbetsmarknaden. Den närmaste 5-årsperioden uppskattas det att det kommer att behövas ca 4000 nya målare i landet. Inom måleribranschen kan man specialisera sig inom en måleriteknik eller på något annat som har med måleri att göra, för att t ex bli arbetsledare, konsult, färgsättare eller egen företagare.

Utbildningslängd: Ca 68 veckor

Studieform: Dagtid, klass. I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande), mellan 8-12 veckor. Utbildningsanordnaren erbjuder eleven att köpa ett klädpaket och då ingår även hyra för all litteratur, för cirka 2500 kronor.

Utbildningsstart och sista ansökningsdatum: Kursstart mars och maj. Läs mer under "Ansökningsperioder och studiestarter för vuxenutbildningen".

Förutsättningar för att studera på utbildningen: Kunskaper motsvarande svenska/svenska som andraspråk och matematik på grundläggande, grundskola.

Saknar du detta kan du ha möjlighet att komplettera med kurser inom vuxenutbildningen, för att sen kunna söka en yrkesutbildning.

Efter utbildningen: Efter avslutad utbildning kan du bli anställd som målarlärling. Som lärling får du betalt utifrån hur många timmar du jobbat. Läs mer om yrket och vilka förutsättningar som gäller på branschens hemsida, se "www.malare.se" under "Länkar".

Arbetsmarknad: Du kan läsa mer om prognosen på arbetsmarknaden för yrket, på Arbetsförmedlingens hemsida, sök "Yrkeskompassen".

Utbildningsinnehåll

Kurs

Kurskod

Poäng

Bygg och anläggning 1

BYGBYG01

200

Bygg och anläggning 2

BYGBYG02

200

Måleriprocessen

MARMAL0

200

Måleri 1

MARMAL01

200

Måleri 2

MARMAL02

200

Måleri 3

MARMAL03

200

Måleri 4

MARMAL04

200

Måleri 5

MARMAL05

200

Tätskikt våtrum

TÄTTÄT0

100Totalt

1700 poäng

KONTAKT

Linda Bolin
Studie- och yrkesvägledare