search
Sök
menu
Meny
Sök

Marknadsassistent, vuxenutbildning

Inom vuxenutbildningen i Jönköping finns en utbildning till marknadsassistent.

Är du kreativ och gillar att göra research? Trivs du med att hantera många arbetsuppgifter samtidigt? Utbilda dig till marknadsassistent!

Utbildningen passar dig som vill jobba på en marknadsavdelning. Arbetet är omväxlande och kan innebära beställning av reklam, utställningar och framtagande av informationsmaterial samt många kontakter med människor i och utanför företaget. Du producerar vissa bitar själv men är kanske även beställare av material. Du får utbildning i information, kommunikation, marknadsföring, ekonomi och administration. Med andra ord en bra start på ditt nya yrkesliv!

Utbildningsstart och sista ansökningsdatum:
Månadsvis. Trots pandemin går det fortfarande läsa studieformen klassrum. Detta kommer ske webbaserat med lektioner i realtid via zoom. Läs mer under "Ansökningsperioder och studiestarter för vuxenutbildningen".

Obs! Du ska enbart söka en av utbildningarna inom Handel/Ekonomi/Administration vid ansökan.

Förutsättningar för att studera på utbildningen:
Kunskaper motsvarande grundläggande svenska/svenska som andraspråk. Saknar du detta kan du ha möjlighet att komplettera med kurser inom vuxenutbildningen för att sen kunna söka en yrkesutbildning. Det kan också finnas möjlighet att läsa sfi i kombination med vissa yrkesutbildningar. Kontakta vägledningscentrum eller studie- och yrkesvägledare på din sfi-anordnare för mer information.

Utbildningslängd: 35 veckor

Studieform: Flex
   
Efter utbildningen: Efter avslutade kurser kan du söka arbete som marknadsassistent. Läs mer om yrket på Arbetsförmedlingens hemsida, se "Arbetsförmedlingen" under "Länkar".

Arbetsmarknad: Du kan läsa mer om prognosen på arbetsmarknaden på Arbetsförmedlingens hemsida, sök "Yrkeskompassen".

Utbildningsinnehåll

Kurs

Kurskod

Poäng

Information och kommunikation 1

INFINF01

100

Information och kommunikation 2

INFINF02

100

Administration 1

ADMADM01

100

Intern och extern kommunikation

INFINE0

100

Företagsekonomi 1

FÖRFÖR01

100

Marknadsföring

FÖRMAD0

100

Administration – specialisering

ADMADM00S

100

Totalt 700 poäng


KONTAKT

Eva Molneklev
Studie- och yrkesvägledare