search
Sök
menu
Meny
Sök

Starta eget, vuxenutbildning

Inom vuxenutbildningen i Jönköping finns en utbildning inom entreprenörskap för dig som vill starta eget.

Drömmer du om att starta eget? Har du en idé som du vill förverkliga? Eller har du redan startat ditt företag och behöver bättre kunskaper inom ekonomi, försäljning eller affärsjuridik? Utbildningen ger dig de kunskaper du kommer att behöva för att starta och driva ett eget företag. Här har du möjligheten att arbeta igenom och vidareutveckla din affärsidé för att kunna komma igång på ett snabbt och effektivt sätt. Du får lära dig entreprenörskap, redovisning, affärsjuridik, försäljning och grunderna i bokförings- och faktureringsprogrammet Visma Administration.

Utbildningsstart och sista ansökningsdatum:

Månadsvis.  Trots pandemin går det fortfarande läsa studieformen klassrum. Detta kommer ske webbaserat med lektioner i realtid via zoom. Ansökningsperioder och startdatum finns under menyn "Ansökningsperioder och studiestarter för vuxenutbildningen".

Förutsättningar för att studera på utbildningen:
Kunskaper motsvarande grundläggande svenska/svenska som andraspråk. Saknar du detta kan du ha möjlighet att komplettera med kurser inom vuxenutbildningen för att sen kunna söka en yrkesutbildning. Det kan också finnas möjlighet att läsa sfi i kombination med vissa yrkesutbildningar. Kontakta vägledningscentrum eller studie- och yrkesvägledare på din sfi-anordnare för mer information.

Utbildningslängd: 35 veckor

Studieform: Flex 
   
Efter utbildningen: Efter avslutade kurser har du kunskap om att starta eget företag.

Utbildningsinnehåll

Kurs

Kurskod

Poäng

Entreprenörskap

ENTENR0

100

Entreprenörskap och företagande

FÖRENT0

100

Information & kommunikation 1

INFINF01

100

Personlig försäljning 1

FÖSPER01

100

Redovisning 1

FÖRRED01

100

Affärsjuridik

JURAFF0

100Totalt

600 poäng

 

KONTAKT

Eva Molneklev
Studie- och yrkesvägledare