search
Sök
menu
Meny
Sök

JönköpingsTalangerna

Här finns information om JönköpingsTalangerna, en möjlighet för arbets­sökande att kombinera studier i yrkessvenska med praktik.

Går du redan på utbildning i svenska för invandrare och har en talang inom ett område? Då har du chans att söka till JönköpingsTalangerna. Det innebär att du får kombinera dina studier med praktik på en arbetsplats, språkstudierna är inriktade mot yrkessvenska. På så vis kommer du närmare möjligheten till ett arbete efter avslutad kurs, målet är att praktiken ska leda till en anställning.

Studieupplägg

Studieformen innebär att du under 2-3 månader läser yrkessvenska 2 halvdagar och praktiserar 3 dagar i veckan. Praktiken är förlagd till en arbetsplats i Jönköpings kommun. Målet är att din praktik ska övergå i en anställning efter att du har avslutat praktikperioden.

Ansökan och information

Du ansöker om en plats genom studie- och yrkesvägledaren på din skola. Vill du få mer information om JönköpingsTalangerna kontaktar du utbildningsföretagen Eductus eller ABF Vux, alternativt besöker Vägledningscentrum, Barnarpsgatan 40, Jönköping.

Kommande start för JönköpingsTalangerna är planerad till våren 2022.